Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Συνταγές του χωριού «Τραχανόπιτα»


Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τις παραδοσιακές χωριάτικες πίτες του τόπου μας και λίγο πολύ σίγουρα θα έχουμε δοκιμάσει όλοι μας κάποια από αυτές.
Μπατζίνα, τραχανόπιτα, πλαστός με τσουκνίδια, χασιάτα, μπομπότα, γαλατόπιτα, κρεατόπιτα, είναι μερικές από τις συνταγές που μιλάνε απευθείας στο θυμικό και το... στομάχι και αξίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι μας, χάρη στα απλά υλικά, την ευκολία παρασκευής και τις πλούσιες γεύσεις που γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Για την τραχανόπιτα της περιοχής των Τρικάλων χρειάζεστε:
Υλικά (για 10 μερίδες)
6-7 φύλλα ζύμης
3 ποτήρια νερού γλυκό τραχανά
300 γρ. Τυρί φέτα
1 φλιτζάνι λάδι
4 ποτήρια νερό
αλάτι.


Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον τραχανά μέχρις ότου αρχίζει να βράζει οπότε τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να φουσκώσει. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε όλα τα φύλλα πάντα ραντίζοντας ανάμεσα με λάδι. 

επικοινωνιστε μαζι μας