Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος στο Βαλτινό


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πανηγύρι, της Παναγίας Κοίμηση της Θεοτόκου Βαλτινού θα γιορταστεί μέσα σε φιλόξενο και εορταστικό κλίμα με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, έτσι όπως ταιριάζει στη Μεγαλόχαρη Παναγία τη Βαλτινιώτισσα.
Ύψιστη, με πρωτεύουσα θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες θρησκευτικές εορτές του καλοκαιριού, κατέχει στην καρδιά του Αυγούστου η Κοίμηση της Θεοτόκου και ανάλογα γιορτάζεται.
Στο Βαλτινό κάθε χρόνο διοργανώνεται εδώ και χρόνια στο εξωκλήσι της Παναγίας, περίλαμπρο πανηγύρι στο οποίο συμβάλλουν και συμμετέχουν με την προσωπική τους παρουσία πολλοί πιστοί κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού...


Έτσι κάθε χρόνο η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και ο θεσμός του Πανηγυριού βρίσκεται βαθιά χαραγμένος στην συνείδηση όλων των κατοίκων.
Την οργανωτική δομή του Πανηγυριού την έχει κυρίαρχα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού και οι διάφοροι εθελοντές πιστοί στην θρησκευτική και λαϊκή παράδοση.


Αρχές Αυγούστου εξασφαλίζονται τα σφαχτά και τα εφόδια για την παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού. Την παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αναλόγως με την ημέρα που πέφτει, το φαγητό είναι καζάνι, φασολάδα ή πρόβιο κρέας με κριθαράκι.
Για φέτος στο εξωκκλήσι της Παναγίας Βαλτινού έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Την Τετάρτη 14-08- 2013 στις 7.30 μ.μ. θα γίνει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού στους επισκέπτες θα προσφερθεί φιλοξενία.


Παράλληλα με την φιλοξενία, θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και τραγούδια.
Την Πέμπτη 15-08-2013 στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει πατροπαράδοτη φιλοξενία.
Παράλληλα και τα διάφορα Καφέ και ταβέρνες του Βαλτινού, διοργανώνουν μουσικοχορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Συγκεκριμένα: στις 14 και 15 Αυγούστου στο «CAFE ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» συμπληρώνει 27 χρόνια λειτουργίας και προσκαλεί το κοινό να γιορτάσει μαζί του με
Sexy Dancers σ ένα live show πρόγραμμα με πυροτεχνήματα που θα κάνουν τη νύχτα μέρα!!! 


Το Καφέ LOCAL στις 14 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι DJ'S: CHRISTIAN FROM ATHENS & AXILLEAS PAP FROM ΤΡΙΚΑΛΑ και στις 15 Αυγούστου θα υπάρχει λαϊκή βραδιά με ζωντανή ορχήστρα.
Μπουζούκι: Απόστολος Τυράκης
Πλήκτρα: Γιώργος Μϊγκας
Ντραμς: Μιχάλης Ρέττος.
Στο τραγούδι: Γιάννης Γέροντας, Χριστίνα Ζήση & Ανδρέας Γέροντας.

Ενώ και στην ταβέρνα «Σούρτα Φέρτα» θα υπάρχει λαϊκή και δημοτική βραδιά με ζωντανή δημοτική και λαϊκή ορχήστρα.

επικοινωνιστε μαζι μας