Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Έκαναν «κόσμημα» το δημοτικό σχολείο της Κάτω Ελάτης



Με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης, της αισθητικής αλλά και της ανάγκης για την διάσωση, την ανάδειξη και διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς, οι κάτοικοι της Κάτω Ελάτης ανέλαβαν δράση και ολοκλήρωσαν τις εργασίες επισκευής, ανακαίνισης και αισθητικής διαμόρφωσης του σχολικού κτιρίου και του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου του χωριού τους.
Με πρωτοβουλία της κας Μαριάνθης Ζαχαράκη και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και του Δήμου Τρικαίων, κατάφεραν μια σημαντική αισθητική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο γκρίζο της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας. 
Σχεδίασαν και υλοποίησαν με εικαστικές αξιώσεις διάφορες τοιχογραφίες και μετέτρεψαν το εγκαταλελειμμένο σχολικό κτίριο σε ένα όμορφο και αναβαθμισμένο αισθητικά χώρο, δίνοντας χρώμα και θετική ενέργεια σε όλο το σχολικό συγκρότημα.
Οι παρεμβάσεις αναμόρφωσης του σχολικού κτιρίου είναι οι ακόλουθες:
Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας περίπου 550τμ, πρακτικά μη λειτουργικό καθώς παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα εισροής όμβριων υδάτων, αποσάθρωσης των λιθόκτιστων τοιχοδομών και κατεστραμμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του WC.
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου δημοσίου έργου εκτελέστηκαν οι εξής εργασίες:
-Διαμόρφωση προαυλίων χώρων.
-Επισκευές και ανακαίνιση των χρωματισμών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.
-Επισκευή και ανακαίνιση εγκαταστάσεων του WC .
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του κτηρίου όπου αναμένεται να λειτουργήσει πλέον ως πολιτιστικό κέντρο του χωριού.
Πρόκειται για μία αξιέπαινη δράση, για μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς, που θα πρέπει να γίνει πλέον θεσμός, και παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες πρωτοβουλίες, με στόχο την ανάδειξη και την βελτίωσης της γειτονιάς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη για την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος.


επικοινωνιστε μαζι μας