Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Θετική έκβαση για το Γυμνάσιο Βαλτινού.


Παραμένει και συνεχίζει τη λειτουργία του το Γυμνάσιο Βαλτινού, καθώς η γεωγραφική του θέση, αλλά και η δυναμικότητα των μαθητών είναι τα πλεονεκτήματα που το καθιστούν απαραίτητο και λειτουργικό.
Σύμφωνα με την εισήγηση, μετά την 5ωρη σύσκεψη στα γραφεία της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης η πρόταση της Διεύθυνσης προς το Υπουργείο είναι να κλείσουν 6 Γυμνάσια στο νομό Τρικάλων.


Η εισήγηση, περιλαμβάνει κλείσιμο 6 Γυμνασίων και συγκεκριμένα των Ζάρκου, Μεγαλοχωρίου, Φήκης, Ριζώματος, Μεγάρχης και Οξύνειας και την συγχώνευση των δύο Γυμνασίων Πύλης.
Το Γυμνάσιο Βαλτινού παραμένει ως έχει, κατά πάσα πιθανότητα θα συγχωνευθεί με τα Γυμνάσια Φήκης και Μεγάρχης….


Πορεία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ΒαλτινούΤην αντίδρασή τους εξέφρασαν στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού μαζί με τους γονείς τους σήμερα 11 -­ 2 ­- 2011 κάνοντας πορεία από την Διεύθυνση Δευτετοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μέχρι το Δημαρχείο Τρικκαίων.


Στα συνθήματα των διαδηλωτών ακούστηκε έντονα η επιθυμία για την διατήρηση των σχολικών μονάδων και εκφράστηκε η αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπουργείου.


Δείτε και το σχετικό βίντεοεπικοινωνιστε μαζι μας