Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μια πρόταση έργου, για το Δήμο Τρικκαίων

Σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης.


Τα δημόσια ποδήλατα αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για εύκολη, γρήγορη και οικονομική κίνηση στην πόλη. Συνδυάζουν την μετακίνηση με την ψυχαγωγία και την άθληση στην καθημερινή πρακτική των πολιτών.
Τα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων ξεκίνησαν ως θεσμός στην Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα αναπτύσσονται ραγδαία.


Το σύστημα EasyBike όπως αποκαλείται, περιλαμβάνει ποδήλατα που είναι κατανεμημένα σε διάφορους σταθμούς μίσθωσης στην πόλη. Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και παρακολουθείται ηλεκτρονικά από ειδικό λογισμικό διαχείρισης.
Τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να αποκτήσουν από τον Δήμο μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή, η οποία θα τους εξασφαλίζει πρόσβαση στα ποδήλατα ενώ οι περιστασιακοί χρήστες και οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα στους σταθμούς μίσθωσης ώστε να παραλάβουν ένα ποδήλατο. Στην συνέχεια αφού κάποιος ολοκληρώσει την μετακίνηση του, επιστρέφει το ποδήλατο σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς.


Μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων έχει δεσμευθεί προς την υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης της ποδηλατικής κουλτούρας και της χρήσης του ποδηλάτου για μετακίνηση και ψυχαγωγία στην πόλη.
Η εφαρμογή του Συστήματος αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης, σε συνδυασμό με την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμου στην πόλη των Τρικάλων θα αποτελέσουν ένα αξιόλογο έργο, αντάξιο της σύγχρονης εποχής και των προσδοκιών των κατοίκων.
Δεν μένει παρά οι Δημοτικοί μας Άρχοντες να υλοποιήσουν αυτή την πρόταση!!!

Οι μύγες στην τέχνη



Τότε, που οι μύγες είναι παχιές, ο χρόνος διαθέσιμος, η φαντασία στην έξαψη και το ταλέντο περισσεύει, δημιουργούνται τα μεγάλα έργα τέχνης.
Οι μύγες, εκτός από το να αποτελούν τροφή για τα πουλιά, να δίνουν χρησιμότητα στις μυγοσκοτώστρες, και να μας χαρίζουν στα φαγητά μας μια σάλτσα ξερατιών, μπορεί να αποτελέσουν και αντικείμενα έργων τέχνης.
Αν δεν με πιστεύετε, δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα πιστείτε…



Η ορθή σκέψη

Το να σκέφτεται κανείς ελεύθερα είναι ωραίο, αν όμως δεν σκέφτεται ορθά τότε του είναι ΑΧΡΗΣΤΟ!

Ο Φίλιππος ζήτησε από τον Αριστοτέλη να εκπαιδεύσει τον γιο του Αλέξανδρο.
Κυρίως, του είπε, φιλοσοφία, μαθηματικά και αστρονομία.
Πέρασαν πολλοί μήνες και μάθημα γινόταν καθημερινά.
Κάποτε δε, ο Φίλιππος ζήτησε να πληροφορηθεί για τις προόδους του γιου του. Και τότε έγινε με τον μεγάλο φιλόσοφο ο ακόλουθος διάλογος:
-Πώς πάμε από φιλοσοφία;
-Δεν αρχίσαμε ακόμη.
-Πώς πάμε από μαθηματικά;
-Δεν αρχίσαμε.
-Από αστρονομία;
-Δεν αρχίσαμε!
-Καλά, τι κάνετε τόσο καιρό;
-Ακόμη τον μαθαίνω πως να σκέφτεται, απάντησε ο Αριστοτέλης.

Καλύβες και μαντριά



Οι καλύβες και τα μαντριά είναι πρόχειρες κατασκευές από φυσικά κυρίως υλικά ή και από ήδη χρησιμοποιημένα κομμάτια λαμαρίνας, τσίγκου, πλαστικών που ο ανώνυμος κατασκευαστής της υπαίθρου φτιάχνει και χρησιμοποιεί ως κατάλυμα για τα ζώα του, αλλά και ως αποθηκευτικό χώρο της σοδειάς του ή των εργαλείων για τις αγροτικές εργασίες του.


Καλύβες και μαντριά από άχυρο, τσίγκους, ξύλο ή πέτρα. Όλες από υλικά της φύσης ή χρησιμοποιημένα υλικά που φυλάχθηκαν για να ξαναχρησιμοποιηθούν…

επικοινωνιστε μαζι μας