Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

2011 έτη φωτός


Γράφει ο Χρίστος Αρτινός
Eπιτέλους, άλλη μια αυταπάτη για την αλλαγή του χρόνου, έφθασε στο τέλος της. Πλανιόμαστε να λέμε ότι ο χρόνος αλλάζει. Ο χρόνος παραμένει ο ίδιος, εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε ή δεν αλλάζουμε...!
Ο χρόνος αλλάζει μόνο στα ημερολόγια και στα έγγραφα των συναλλαγών μας!
Χρόνος, σαν υπαρκτή έννοια δεν υπάρχει στο Σύμπαν. Ο γραμμικός χρόνος είναι δική μας εφεύρεση για να συνεννοούμαστε!
Όλοι ευχόμαστε την πρωτοχρονιά να γίνουν αλλαγές, δηλαδή να έρθει ένας σωτήρας που κάθε 365 μέρες, τον ονομάζουμε "καινούργιο χρόνο" και να μας αλλάξει τα ...φώτα!!!
Όλοι ξεχνάμε, ότι ο εαυτός μας χρειάζεται να αλλάξει και έτσι συλλογικά να αλλάξουν όλοι.
Οι ευχές υπόσχονται αγάπη, ειρήνη, υγεία, αφθονία, ευημερία και όλα τα καλά του κόσμου! Είναι όμως φραστικές και απλά εθιμοτυπικές. Στο τέλος της χρονιάς κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό διαπιστώνουμε ότι "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν"... Αυτά που πραγματικά αλλάζουν είναι αυτά που μας αξίζουν ή αυτά που μας οφείλονται!
"Γίνε η αλλαγή αυτή που θέλεις να έρθει" (Μαχάτμα Γκαντι).



Βεβαίως οι ευχές μας δεν πάνε χαμένες. Δημιουργούν μια ευνοϊκή σκεπτομορφή στο συλλογικό ασυνείδητο, που σιγά-σιγά με το πέρασμα των αιώνων, πείθεται ότι οι αλλαγές γίνονται από μέσα και όχι στα λόγια.
Εν τέλει στην ιστορία της ανθρωπότητας βλέπουμε ότι για να αλλάξουν όλα, γύρω μας και εντός μας, τις αποφάσεις τις παίρνει η καρδιά και όχι ο νους. Αλλάζοντας τον τρόπο που ηχεί η καρδιά μας προς τον κόσμο, αλλάζει και ο κόσμος που αγαπάμε.
Ο αιώνιος χρόνος και η αιώνια Αγάπη είναι ποιότητες που δεν μετρούνται!
Οι ευχές μας, χιλιοειπωμένες, ας αθροισθούν στο συλλογικό ασυνείδητο:
"Έτη φωτός, με πληρότητα και Αγάπη χωρίς όρους και όρια".


επικοινωνιστε μαζι μας