Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αγιασμός των σχολείων του Βαλτινού

 

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία, του Βαλτινού καθώς στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ οι μαθητές παρέλαβαν και τα σχολικά βιβλία.

Ο Αγιασμός του ΓΕΛ Βαλτινού

Ο καθιερωμένος Αγιασμός του ΓΕΛ Βαλτινού, για το σχολικό έτος 2024-2025, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 11-9-2024 και ώρα 10:00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια έγινε η κατανομή των μαθητών και μαθητριών σε τμήματα, και  διανεμήθηκαν τα βιβλία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου, Άρης Μυλωνάς ευχήθηκαν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και γνώσεις.


Ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Σοφία Αλεστά, ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Νίκος Πασχάλης, ο διευθυντής του Δημοτικού κ. Παναγιώτης Πούλιος και η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα. Φωτεινή Κόζια.



Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Μαζί ενάντια στο Bullying!!!

 

Σήμερα ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδες, προσδοκίες και νέες εμπειρίες. Όλοι μας ευχόμαστε τα παιδιά μας να ζήσουν όμορφες στιγμές, να μάθουν, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Όμως, μέσα σε αυτή τη διαδρομή, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να έχει θέση στα σχολεία μας: το bullying.

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και να μοιραστώ κάτι προσωπικό. Όταν ήμουν μαθητής, δεν έκανα απλώς bullying περιστασιακά – ήμουν από αυτούς που το ασκούσαν έντονα και συστηματικά. Ήξερα ότι πλήγωνα άλλους, αλλά τότε δεν συνειδητοποιούσα το πραγματικό μέγεθος του πόνου που προκαλούσα. Σήμερα, από τη θέση που βρίσκομαι, αντιλαμβάνομαι πόσο βαθιές πληγές αφήνει το bullying, όχι μόνο στα θύματα, αλλά και στους θύτες. Και γι’ αυτό νιώθω την ανάγκη να σταθώ απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού με αποφασιστικότητα.

Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος μάθησης, αλλά ένας χώρος όπου διαμορφώνονται χαρακτήρες. Και για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, χρειαζόμαστε παιδιά που θα νιώθουν αποδεκτά, ασφαλή και έτοιμα να προσφέρουν στους γύρω τους.

Όλοι μας έχουμε ρόλο σε αυτή τη μάχη. Γονείς, ας μάθουμε στα παιδιά μας την αξία της καλοσύνης και του σεβασμού. Εκπαιδευτικοί, ας είμαστε εκεί για να ακούσουμε και να προστατεύσουμε κάθε μαθητή. Μαθητές, ας γίνουμε φίλοι ο ένας του άλλου, αντί για αντίπαλοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος πόνος ή φόβος. Ας στηρίξουμε τους αδύναμους, ας προσφέρουμε τη φιλία μας, τη συμπαράστασή μας και την αγάπη μας σε όλους, ανεξάρτητα από τις διαφορές μας.

Στα σχολεία του Βαλτινού, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί νιώθει ασφαλές, αποδεκτό και δυνατό να εκφραστεί ελεύθερα. Σχολεία όπου κυριαρχούν η καλοσύνη και η αλληλεγγύη.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Το bullying δεν έχει θέση εδώ!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Με εκτίμηση

Βάιος Τσιγάρας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βαλτινού.



επικοινωνιστε μαζι μας