Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το Μυστήριο του Ελληνικού Αλφαβήτου.



Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του. Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης. Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.
Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

Το Γυμνάσιο Βαλτινού


Αφιέρωμα σε ένα χώρο εκπαίδευσης με επιτυχίες.

Οι ανάγκες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Βαλτινό καλύπτονται από τη λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού.
Το Γυμνάσιο Βαλτινού ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 1977-78.


Ενώ, το Λύκειο Βαλτινού άρχισε τη λειτουργία του από το σχολικό έτος 1981 – 82 ως παράρτημα του 4ου Λυκείου Τρικάλων, στην αρχή και από το σχολικό έτος 1984 – 85 έως σήμερα λειτουργεί ως ανεξάρτητο Λύκειο Βαλτινού.


Το Γυμνάσιο Βαλτινού καλύπτει και τις εκπαιδευτικές ανάγκες πολλών γειτονικών χωριών της περιοχής όπως, τα χωριά του πρώην Δήμου Καλλιδένδρου, Δενδροχώρι, Κάτω Ελάτη, Φωτάδα καθώς και τα χωριά των πρώην δήμων Πιαλίων και Κόζιακα.


Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι σύγχρονων προδιαγραφών και μέχρι σήμερα υπάρχει επάρκεια αιθουσών.
Το διδακτικό προσωπικό, οι υποδομές, το εκπαιδευτικό υλικό αλλά και η εύρυθμη λειτουργία δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις εκπαιδευτικές τους γνώσεις αλλά ταυτόχρονα να λάβουν και μια πολύπλευρη Γενική παιδεία.

επικοινωνιστε μαζι μας