Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Προετοιμασίες για το Δεκαπενταύγουστο από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού.
Με έντονες προετοιμασίες, για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πανηγύρι του χωριού, ξεκινά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του Δ.Σ., καλούνται τα μέλη του μικρού χορευτικού τμήματος, το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 στις 7 μ.μ. ώρα, στην αίθουσα του Λυκείου Βαλτινού, όπου θα ξεκινήσουν οι τελικές πρόβες για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Ο μανάβης (Με τον Νίκο Καλαμπάκα)Από τους πιο συμπαθητικούς πλανόδιους μικροπωλητές που υπάρχουν μέχρι σήμερα, είναι ο πλανόδιος μανάβης.
Τότε που με το έμπα της άνοιξης, άνθιζαν οι μπαξέδες και γέμιζαν τα καλάθια του με ντομάτες, αγγούρια, λάχανα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α. έβγαζε το μεροκάματό του περιπλανώμενος από γειτονιά σε γειτονιά διαλαλώντας την πραμάτεια του.


Ο αλησμόνητος συγχωριανός μας, παραδοσιακός οργανοπαίχτης Νίκος Καλαμπάκας μας περιγράφει, με ένα σπάνιο σκωπτικό δημοτικό τραγούδι που φέρει τον τίτλο «ο μανάβης» εικόνες και στιγμές από τα τυχερά αυτού του επαγγέλματος.
Παίζουν οι μουσικοί:
Καλαμπάκας Νικόλαος (κλαρίνο και τραγούδι)
Βαγγέλης Λάκης (Λαούτο)
Γκιουλέκας Σούλης (κιθάρα)
Γκουζιώτης Γιώργος (synthy)

Ο μανάβης!!!
Ο μανάβης μας περνά -τριαλαλά  τριαλαλά!
μέσα από τη γειτονιά -τριαλαλά  τριαλαλά!
έχει λάχανα ντομάτες -τριαλαλά  τριαλαλά!
ελάτε εσείς βρε μαυρομάτες -τριαλαλά  τριαλαλά!
Ο μανάβης!!!

επικοινωνιστε μαζι μας