Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΛΟ «Βασίλισσα της νύχτας» η Τρικαλινή σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου



Σε μεγάλη άνθηση, η Τρικαλινή (η οποία έλκει την καταγωγή της από το Βαλτινό), σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου  πρωταγωνιστεί αυτό τον μήνα στη Λυρική Σκηνή , στον ρόλο της «Βασίλισσας της νύχτας» και η  ερμηνεία της στην τελευταία εμφάνιση της στην Ισπανία προκαλεί ήδη ανυπομονησία.
Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, O Μαγικός αυλός του Β. Α. Μότσαρτ ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου – Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το  οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά -δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της όπερας-, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.
Η παραγωγή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου γάλλου Αρνώ Μπερνάρ, πρωτοπαρουσιάστηκε στην  Εθνική Λυρική Σκηνή, την καλλιτεχνική περίοδο 2010-11 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια παράσταση υψηλής αισθητικής που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

επικοινωνιστε μαζι μας