
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
Το Καρπούζι
Όλα τα μέρη του καρπουζιού είναι καταναλώσιμα, ακόμα και τα εσωτερικά σπόρια, τα οποία μάλιστα έχουν θρεπτική αξία. Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών, καθώς περιέχουν και φυτικές ίνες. Θα συμβουλεύαμε λοιπόν να καταναλώνετε και τα σπόρια μαζί με τον καρπό. Στον αραβικό κόσμο τα σπόρια του καρπουζιού αλατισμένα και ψημένα αποτελούν ένα υγιεινό σνακ.
Τρόποι κατανάλωσης καρπουζιού:
-Σε μια φρουτοσαλάτα μαζί με άλλα φρούτα
-Με ψωμί και τυρί φέτα
-Ως φυσικό φρουτοχυμό μαζί με βερίκοκα, ροδάκινο και πεπόνι
-Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με 30γρ φέτα και 2 φρυγανιές
-Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με μια μπάρα δημητριακών.
Καρπούζια για Μουσείο
Το κατεξοχήν φρούτο του καλοκαιριού είναι σίγουρα το ΚΑΡΠΟΥΖΙ!
Δροσιστικότατο, νοστιμότατο, απολαυστικότατο. Έλα όμως που το καρπούζι δεν χρησιμοποιείται μόνο για να μας δροσίζει το καλοκαίρι αλλά και για να φτιάχνουμε έργα τέχνης.Δείτε εδώ τι κάνει ο καλλιτέχνης:
Γλυπτά από καρπούζι
Υπάρχει πλήθος υλικών που οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν για τα γλυπτά τους αλλά σίγουρα το καρπούζι δεν είναι και το πιο διαδεδομένο.
Ο Ιάπωνας Takashi Itoh μας δείχνει πως το ταλέντο και η διάθεση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα κοινό φρούτο σε έργο τέχνης.
Οι συνδυασμοί των χρωμάτων του καρποζιού (πράσινο, κόκκινο και άσπρο) είναι ατελείωτοι και το αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο.
Βέβαια μπορούμε πάντα αφού θαυμάσουμε το έργο τέχνης να το κρυώσουμε και να το φάμε!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)