Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το Λύκειο Βαλτινού στον Δήμο Τρικκαίων




Με 50 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς από 4 χώρες της ΕΕ, το Βαλτινό και τα Τρίκαλα βρήκαν «Τον μπλε δρόμο για μια καλύτερη ζωή». Αυτός είναι ο τίτλος διακρατικού προγράμματος από το Erasmus, που υλοποιεί το Λύκειο Βαλτινού.
Ένας τίτλος με σημασία, καθώς ο «μπλε δρόμος» μπορεί να είναι οτιδήποτε ενώνει και δημιουργεί. Και αυτό ακριβώς έψαξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από Βέλγιο, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Ιταλία που μετά από συνεχείς ανταλλαγές επισκέψεων, έφτασαν και στο Βαλτινό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενούνται από την περασμένη Κυριακή σε σπίτια μαθητών/τριών από το Βαλτινό και τα γύρω χωριά, ενώ ακολουθούν ένα πρόγραμμα επισκέψεων στον Δήμο Τρικκαίων και άλλες περιοχές.
Το πρωί της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018 στο Δημαρχείο Τρικκαίων έγιναν δεκτοί από τους αντιδημάρχους κ.κ. Σοφία Αλεστά και Ακη Αναστασίου και τον πρόεδρο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα. Οι τρεις τους, παρουσίασαν δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και γενικότερα καινοτόμα προγράμματα. Οι αλλοδαποί επισκέπτες, ξεναγήθηκαν επίσης στο μουσείο Τσιτσάνη, βρέθηκαν στη λίμνη πλαστήρα, θα κινηθούν τις υπόλοιπες ημέρες στα ορεινά του νομού, γινόμενοι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον Δήμο Τρικκαίων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Λυκείου Βαλτινού υλοποιείται από τους/τις: Δήμητρα Αγγέλου (διευθύντρια), Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Θανάση Φλόκα, Γιώργο Καραθανάση, Μαρία Αποστολάκη, Ελένη Τσιώλη, Αποστόλη Μπρέντα.

επικοινωνιστε μαζι μας