Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η ομορφιά στα πορτραίτα των κοριτσιών του Βαλτινού



Ανύποπτα κλικ του φωτογραφικού φακού, προκαθορισμένες ή ακαθόριστες στιγμές του χρόνου επιλεγμένες για το παιχνίδι «το πέρασμα προς την αιωνιότητα».
«Τυχαίες» ή «Ωραίες» φωτογραφήσεις που παγώσανε το χρόνο και έδωσαν την ευκαιρία ή την έμπνευση, στην προέκταση και στη συνέχισή τους, να γίνουν έργα τέχνης, να γίνουν «ωραία πορτραίτα».
Η προσωπογραφία του ανθρώπου παραμένει ένα από τα αρχέγονα και παντοτινά δυνατά θέματα που απασχολούν την καλλιτεχνική φωτογραφική δημιουργία.


Η έννοια του «όμορφου» συχνά περιλαμβάνει και την περίπτωση όπου μια ύπαρξη βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία και αρμονία με την φύση, κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα έλξης και συναισθηματικής ευημερίας. Επειδή όμως, είναι μια υποκειμενική εμπειρία, συχνά λέγεται ότι η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που βλέπει. Ωστόσο, στην πιο βαθυστόχαστή της έννοια, η ομορφιά μπορεί να δημιουργεί μια περίοπτη εμπειρία θετικής αντανάκλασης γύρω από το νόημα της ύπαρξης κάθε ατόμου. Υποκείμενο δε της ομορφιάς είναι οτιδήποτε συνηχεί με την προσωπική ολοκλήρωση.


Δεν χρειάζεται να υπάρχει φωτογένεια για να δημιουργηθεί ένα όμορφο πορτρέτο.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί κανείς να ανακαλύψει το μοντέλο που κρύβει μέσα του και να δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα που επιθυμεί.
Οι χρυσοί κανόνες για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να είναι, μια στάση με χαμόγελο, ή ένα βλέμμα σοβαρό, ή ένα μυστηριώδες βλέμμα, που να μαγνητίζει καλύπτοντας ή αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό κόσμο του μοντέλου και λίγες γνώσεις του photo shop.
Εμείς το επιχειρήσαμε, επιλέξαμε κάποιες φωτογραφίες από το διαδίκτυο, με βάση την προσβασιμότητα, δανειστήκαμε την ομορφιά και τα νιάτα των κοριτσιών του χωριού μας και με τις δυνατότητες του photo shop δημιουργήσαμε εκπληκτικές εικόνες - έργα τέχνης.
Δείτε παρακάτω τα εκπληκτικά πορτραίτα!

επικοινωνιστε μαζι μας