Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το γλέντι του Α.Ο. Βαλτινού.




Μετά το κλείσιμο της αυλαίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 κατηγορίας, της ΕΠΣΤ, όπου ο Α.Ο. Βαλτινού πέτυχε την νίκη επί της ομάδας του Καστρακίου (πρωταθλητή) και κατάκτησε την 3η θέση στη βαθμολογία, οι παράγοντες, οι παίχτες αλλά και οι φίλαθλοι και φίλοι της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού το γιόρτασαν δεόντως .
Έτσι την Κυριακή 22-5-11 έδωσαν ραντεβού στην ταβέρνα του κ. Βασίλη Βότσιου και γλέντησαν την επιτυχή πορεία της ομάδας.

Εκεί παραβρέθηκε και ο Νίκος Σαλέπης και κατέγραψε σε βίντεο το γλέντι.

Η οδός Ευημερίας

Tου Στέφανου Mάνου
Τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας -με κανένα τρόπο- δεν δικαιολογούν την προοπτική της πτώχευσης. Η πτώχευση θα επέλθει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αδράνειας της κυβέρνησης, η οποία αν κατάφερνε στοιχειωδώς να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της στις περιστάσεις, θα ήταν απολύτως εφικτό να τελειώσει το 2011 με πρωτογενές πλεόνασμα. Τι είναι το πρωτογενές πλεόνασμα; Η απόδειξη ότι το κράτος -χωρίς να υπολογίζει τους τόκους- ξοδεύει λιγότερα από όσα εισπράττει. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το «κουμπί» για την αλλαγή της ψυχολογίας και την ανατροπή των καταστροφολογικών προσδοκιών. Αρα και για τη μείωση των επιτοκίων.
Τι χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2011; Να κόψει -μέχρι τέλος Ιουνίου κατά προτίμηση- κάθε δαπάνη που δεν είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του κράτους. Κάθε δαπάνη που δεν καλύπτει ουσιώδεις κοινωνικές ανάγκες.
Στους οργανισμούς των υπουργείων υπάρχουν δεκάδες διευθύνσεις και τμήματα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούν οι υπουργοί επειδή δεν προσφέρουν καμιά χρήσιμη υπηρεσία. Να καταργηθούν αμέσως και να απολυθεί όλο το προσωπικό τους, όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα. Η ίδια λογική πρέπει να ισχύσει για τις ΔΕΚΟ, τους οργανισμούς κ. λπ. Ερωτώ: θα πληγεί καίρια η κοινωνία αν δεν έχει δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ή δεν έχει ΕΡΤ για μια περίοδο 2-3 ετών έως ότου συνέλθει η οικονομία; Θα υποστεί βλάβη το γενικό συμφέρον αν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, αν πουληθούν τα κρατικά τζετ (που χρησιμοποιούνται για υπουργικά ταξίδια), αν για τρία χρόνια απαγορευτεί κάθε κρατική διαφήμιση, αν πάψουν να υπάρχουν δεκάδες επιτροπές και οργανισμοί; Εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον να απολαμβάνουν οι φαρμακοποιοί (με έξοδα του κράτους) πενταπλάσια περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με τους Γερμανούς φαρμακοποιούς;

Οι προτάσεις Μάνου


του Χρήστου Γιανναρά

Το άρθρο του κ. Στέφανου Μάνου «H οδός Ευημερίας» («K» 8.5.2011) ήταν από τα δείγματα πολύ συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων για ανάκαμψη από την οικονομική καταστροφή της χώρας. Δεκαετίες τώρα ο κ. Μάνος καταθέτει σταθερά ένα πολιτικό λόγο εκπληκτικής (για τα δεδομένα του ελλαδικού σκηνικού) συνέπειας σε στόχους ορθολογικού νοικοκυρέματος του κράτους. Έχει το χάρισμα να λύνει προβλήματα, είναι προικισμένος με την πολιτική ευφυΐα της τετράγωνης λογικής.
Όμως ζήτησε δύο φορές την ψήφο των πολιτών ως αρχηγός κόμματος –να του αναθέσει ο λαός την κεντρική ευθύνη λύσης των προβλημάτων του κράτους– και οι ψηφοφόροι τον αντιπαρήλθαν. Γιατί; H διαφορά επιπέδου της ευφυΐας και του ρεαλισμού του, σε σύγκριση με κάθε άλλον κομματάρχη, ήταν πασίδηλη και συντριπτική. Φταίει μόνο η «ανωριμότητα» των ψηφοφόρων για την εκλογική του αποδοκιμασία;
O Aϊνστάϊν έγραψε ότι και η πιο οξυμμένη ικανότητα εντοπισμού και λύσης προβλημάτων δεν αρκεί για να συλλάβουμε «τους πολύ γενικούς εκείνους νόμους, από τους οποίους μπορούμε, με καθαρή παραγωγή (deductio), να αντλήσουμε την εικόνα του κόσμου. Δεν υπάρχει λογικό μονοπάτι που να οδηγεί σε αυτούς τους νόμους. Μπορείς να φτάσεις εκεί μόνο με μια διαίσθηση βασισμένη σε κάτι που μοιάζει με νοητική αγάπη για τα δεδομένα της εμπειρίας».

Με νίκη και στη 3η θέση έκλεισε η αυλαία του πρωταθλήματος για τον Α.Ο Βαλτινού.



Έπεσε η αυλαία του 37ου πρωταθλήματος της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣΤ, χθες το Σάββατο 21 Μαίου 2011, στο γήπεδο του Βαλτινού, με εντυπωσιακή νίκη του Α.Ο. Βαλτινού επί της πρωταθλήτριας ομάδας του Καστρακίου με σκορ 3 – 1.
Έτσι η ομάδα του Βαλτινού στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε την ξέφρενη πορεία επιτυχιών, καθώς είχε 16 συνεχόμενες νίκες και μόλις μία ισοπαλία, ενώ χθες στο φινάλε του πρωταθλήματος κέρδισε και τον πρωταθλητή Εθνικό Καστρακίου και τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Τα γκόλ για το Βαλτινό πέτυχαν στο 40 λεπτό ο Τσερέπης, στο 66 λεπτό ο Γάτσιος και στο 75 λεπτό πάλι ο Γάτσιος. Ενώ για το Καστράκι το γκολ πέτυχε στο 82 λεπτό ο Νούλας.
Έτσι η τελική βαθμολογία στο φετινό πρωτάθλημα κατέταξε τον Α.Ο. Βαλτινού στην τρίτη θέση με 76 βαθμούς.
Δικαίως τώρα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή κ. Γιώργο Λαγάρα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες και τους φιλάθλους της ομάδας για αυτή την εντυπωσιακή πορεία!


Η τελική βαθμολογία
1.Καστράκι ...............85
2.Φλαμούλι ...............82
3.Βαλτινό ..................76
4.Παραληθαίοι ..........60
5.Δήμητρα .................59
6.ΑΕΤ ........................58
7.Καλύβια ..................54
8.Λογγάκι ..................54
9.Μπάρα ....................52
10.Γενέσι ...................51
11.Φήκη .....................48
12.Κρύα Βρύση .........46
13.Νεοχώρι ................46
14.Φαρκαδόνα ...........37
15.Ασκληπιός ............30
16.Ένωση Δ/Μ ..........25
17.Μεγαλοχώρι ...........9
18.Ελευθεροχώρι .......-9

Ευχές για πολλές γλυκιές και ευτυχισμένες στιγμές



Την ονομαστική του εορτή γιόρτασε, στις 21 Μαίου, εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο συγχωριανός μας Κώστας Αγγελής, και γλέντησε με τους φίλους του, σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής.


Την έκπληξη της βραδιάς έκαναν οι φίλοι του με το εντυπωσιακό δώρο ενός γλυκού κορνέ τεραστίων διαστάσεων. Το υπερφυσικό μεγέθους του κορνέ, που προφανώς συμβολίζει τις πολλές γλυκές και ευτυχισμένες στιγμές, εντυπωσίασε τους πάντες και λίγο πριν διατεθεί ως επιδόρπιο, απαθανίστηκε με το φωτογραφικό φακό.


Χρόνια πολλά λοιπόν και πολλές, γλυκιές και ευτυχισμένες στιγμές στον εορτάζοντα!.

επικοινωνιστε μαζι μας