Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του ΄40 στο Βαλτινό



Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, στο Βαλτινό οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «OXI».
Η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια. 
Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής ξεκίνησαν με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού, παρουσία του Αντιδημάρχου, Χρήστου Μπούρα, τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και πλήθος κόσμου. 


Ακολούθησε στο χώρο της κεντρικής πλατείας, στο μνημείο πεσόντων, η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της μαθητικής κοινότητας.


Την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων έριξε για μια ακόμη χρονιά η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, υπό τα βλέμματα εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.



Μετά την πανηγυρική Θεία λειτουργία, ως είθισται, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βαλτινού κ. Δημήτριος Καραμίντζιος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της εθνικής επετείου:

Πανηγυρικός 28ης Οκτωβρίου 2018
Αξιότιμοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κυρίες και κύριοι.
Είπαν και είναι αλήθεια πως τα άτομα και οι λαοί που χάνουν τη μνήμη τους χάνουν μαζί και το πρόσωπό τους. Αλλοτριώνονται. Φυτοζωούν. Γιατί η μνήμη μας κρατά ενωμένους με τις ρίζες μας.

επικοινωνιστε μαζι μας