Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η Μουσική και η Τέχνη κατακλύζουν τα Τρίκαλα



Και φέτος η Εβδομάδα Μουσικής & Τέχνης με πλήθιος δωρεάν συναυλιών, λαμπερά ονόματα, μουσική για κάθε γούστο και παράλληλες εκδηλώσεις 
Ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση για τη μουσική και γενικότερα την τέχνη υλοποιούν το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Δήμος Τρικκαίων. Η Μουσικής & Τέχνης αποτελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή εκδήλωση του μουσείου Τσιτσάνη, που αποτελεί την πρωτοπορία της μουσικής στα Τρίκαλα με το πλήθος των εκδηλώσεων που στηρίζει και υλοποιεί. Ταυτοχρόνως, η μουσική, ως μία ακόμη τέχνη, ενισχύεται και δρα μέσα από αυτές, λειτουργεί παραλλήλως και συναποτελεί τη «μαρτυρία» των τρικαλινών δημιουργών κάθε είδους τέχνης στο σημερινό πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης είναι η ειδικότερη προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών σχημάτων και δράσεων περί την Τέχνη, σε σύζευξη και συνάντηση με σχήματα και τάσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι, επί της ουσίας, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, κ. Βασιλένα Μητσιάδη, το καλοκαίρι της τέχνης από το μουσείο που προβάλλει, όχι μόνο τον Τσιτσάνη και το λαϊκό μας τραγούδι, αλλά και συνολικότερα την ευγενή μορφή έκφρασης των ανθρώπων: την Τέχνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, που ουσιαστικά παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με βάση τον Τσιτσάνη, αποκλειστικά για τα Τρίκαλα. Ή οι δύο παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής και βινυλίου, αλλά και η συνάντηση χορωδίας, ροκαμπίλι, λαϊκής μουσικής, συμφωνικής μουσικής, αφιερώματος στον Νίκο Παπάζογλου κ.α.
Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημειώνει ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης του Δήμου Τρικκαίων, ως σημείου αναφοράς στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είτε με βάση την τοπική δραστηριότητα, είτε με βάση τη μετάκληση καλλιτεχνών, η πόλη των Τρικάλων λειτουργεί ως κέντρο ανταλλαγής και συζήτησης, ενώ ο κάθε τρικαλινός πολίτης μπορεί δωρεάν να διασκεδάσει και να ασχοληθεί ενεργότερα με την Τέχνη.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ 2018 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

επικοινωνιστε μαζι μας