Σάββατο 13 Απριλίου 2019

«Υπέρυθρος» τρικαλινός φωτογράφος στη μεγαλύτερη έκθεση της χώρας



 Με χαρά ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει προσπάθειες τρικαλινών καλλιτεχνών, προκειμένου να προβάλλουν την πόλη. Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον φωτογράφο Στέργιο Σπυρόπουλο, που μετέχει στην Image+Tech & Photovision 2019, τη μεγαλύτερη έκθεση για φωτογράφους, την εικόνα, το βίντεο και τις νέες τεχνολογίες.
Ο συμπολίτης φωτογράφος προβάλλει μια διαφορετική φωτογραφική προσέγγιση της πόλης των Τρικάλων με την τεχνική της υπέρυθρης φωτογραφίας. Ο Στέργιος Σπυρόπουλος κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ήρθε σε επαφή με την φωτογραφία το 2005, όπου και παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας. H αγάπη του και το πάθος του για την φωτογραφία τον ώθησε να λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και ατομικές. Ασχολήθηκε με διάφορα είδη φωτογραφίας αλλά τον κέρδισε η υπέρυθρη φωτογραφία. Παρατήρησε ότι αυτό το είδος φωτογραφίας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα όσο είναι στο εξωτερικό, και γι’ αυτό η πρόκληση για γνώση έγινε μεγαλύτερη.


Μετέτρεψε την φωτογραφική του μηχανή σε υπέρυθρη, και κάπως έτσι ξεκίνησε το 2015 το project υπέρυθρη πόλη. Στην ουσία αφορά την καταγραφή του αόρατου φωτός στην ανθρώπινη ματιά. Θέλοντας να απεικονίσει την πόλη του μέσα από αυτό το πρίσμα δημιουργήθηκε η εν λόγω συλλογή. Η περιπλάνηση ξεκίνησε στα Τρίκαλα και ακολουθώντας τις καθημερινές του διαδρομές, μα αλλάζοντας την όψη της εικόνας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στα συνηθισμένα του μονοπάτια. Με την υπέρυθρη φωτογραφία το αόρατο γίνεται ορατό και το τοπίο αποκτά μία μυστηριώδη και σουρεαλιστική μορφή.

επικοινωνιστε μαζι μας