Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στη Βουλή από το Ν. Λέγκα οι συγχωνεύσεις Τρικαλινών σχολείων


Την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες του Νομού Τρικάλων και αποτυπώνεται με την πραγματοποίηση αλλεπάλληλων συνελεύσεων και ευρύτερων διαμαρτυριών για την επικείμενη κατάργηση σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων) στα Μεγάλα Καλύβια, το Μεγαλοχώρι, το Ζάρκο, τη Μεγάρχη, το Πρίνος, το Βαλτινό, την Οξύνεια, τον Πλάτανο, το Κεραμίδι κι άλλες περιοχές, μεταφέρει στη Βουλή ο Ν. Λέγκας.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι η δημόσια διαβούλευση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα κράτησε μόλις 4 ημέρες, την ώρα που η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «εν κρυπτώ διαδικασία» και «άκρατη μυστικοπάθεια» για αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, σε άλλα επίπεδα.
Ο πρώην Υφυπουργός τονίζει ότι

Ακροστιχίδα Βαλτινόν




Βρες το ειν΄ εύκολο πολύ
Αρκεί να το γυρέψεις
Λάμπουν σαν μια επιγραφή
Τα γράμματα της λέξης
Ίσως μ΄ αυτό να σε βοηθώ
Νερά και βάλτους έχει,
Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ
Νους και καρδιά εκεί τρέχει!

Απεβίωσε η Δήμητρα σύζυγος Δημητρίου Πέτρου



Απεβίωσε η Δήμητρα σύζυγος Δημητρίου Πέτρου την Τετάρτη 9 - 2 - 2011 σε ηλικία 90 ετών. Η Δήμητρα Πέτρου γεννήθηκε το 1920. Με τον σύζυγό της Δημήτριο Πέτρου είχαν δύο παιδιά την Ζωή και ον Ευθύμιο.

Αγώνας για την διατήρηση της σχολικής μονάδας Βαλτινού


Συνάντηση Φορέων Βαλτινού με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.


Το γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 10 – 2 – 2011 η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Βαλτινού, κα. Σοφία Τσιγάρα, ο τοπικός πρόεδρος Βαλτινού κ. Δημήτριος Σταμούλης, η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κα. Βούλα Βότσιου και πολλοί γονείς οι οποίοι συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο κ. Χαράλαμπο Καφανέλη. και συζήτησαν για το ενδεχόμενο κατάργησης και συγχωνεύσεων σχολείων.
Ο κ. Χ. Καφανέλης χαρακτήρισε εικασίες τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Πάντως έκανε λόγο για κλείσιμο και συγχώνευση σχολείων μόνο μικρής δυναμικότητας μαθητών και τόνισε ότι για το σχολείο Βαλτινού δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι.


Οι εκπρόσωποι του σχολείου Βαλτινού επέδωσαν στον Προϊστάμενο και μια λίστα με υπογραφές των κατοίκων του χωριού υπέρ της διατήρησης της σχολικής μονάδας του Βαλτινού.
Αναμένονται οι προτάσεις των σχολικών συμβούλων, των συλλόγων δασκάλων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να παρθούν οι αποφάσεις.



επικοινωνιστε μαζι μας