Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Μνήμες από τις σχολικές γιορτές του δημοτικού σχολείου Βαλτινού. Μέρος δεύτεροΣυνεχίζοντας την αναζήτηση της κρυμμένης ελληνικότητας, ανακαλώντας μνήμες από τις σχολικές γιορτές του δημοτικού σχολείου Βαλτινού, με τη βοήθεια παλαιών φωτογραφιών, αναβιώνουμε όμορφες και συγκινητικές στιγμές του παρελθόντος από την σχολική ζωή του τόπου μας.


Στο δεύτερο μέρος του θέματος «Μνήμες από τις σχολικές γιορτές του δημοτικού σχολείου Βαλτινού» γίνεται μια παρουσίαση φωτογραφιών με χαρακτηριστικές φιγούρες μαθητών, δασκάλων και άλλων προσώπων που σχετίζονταν με τη σχολική κοινότητα. 
Οι σχολικές γιορτές αποτελούν πηγή εθνικής συνείδησης και πηγή πολιτισμού. Η αναπαράσταση του αρχικού γεγονότος μέσα από τις σχολικές γιορτές δεν αποτελεί απλά και μόνο μια βιωματική μάθηση, η οποία έχει και καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με την τυπική εικόνα της μάθησης της σχολικής αίθουσας. Οι σχολικές γιορτές ανατροφοδοτούν με μια σύγχρονη ματιά και με νέες ερμηνείες και επανερμηνείες τα γεγονότα, συγκροτούν έναν ιδιότυπο διάλογο με τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας, εμπλουτίζουν τη σχολική ζωή και προσδίδουν αξιακό πλεόνασμα στην έννοια και στο ρόλο του σχολείου. 


Συνεχίζουμε λοιπόν, την παρουσίαση όμορφων και νοσταλγικών εικόνων που τραβήχτηκαν πριν από πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθούν να τέρπουν χάρη και να ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις στη ματιά του θεατή.
Καλή περιπλάνηση! 

επικοινωνιστε μαζι μας