Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη διάκριση συγχωριανής μας σε διεθνή διαγωνισμό Όπερας


Μεγάλη διάκριση για την Τρικαλινή υψίφωνο Νίνα Κουφοχρήστου στον διεθνή διαγωνισμό Όπερας με την ονομασία Grand Prix Μαρία Κάλλας.
Η Τρικαλινή Νίνα, κόρη του πρώην δημάρχου Τυμφαίων Τάσσου Κουφοχρήστου, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Βαλτινό, κάνει καριέρα ως υψίφωνος με εμφανίσεις στο εξωτερικό και κατάφερε να αποσπάσει με την εμφάνισή της το 3ο βραβείο του φετινού 38ου Grand Prix Μαρία Κάλλας.
Το 1ο και το 2ο βραβείο πήραν αντίστοιχα η  βραζιλιάνα υψίφωνος Μιράντα Μπαουερφέλντ και η νοτιοκορεάτισσα μεσόφωνος Εουν Κιόνγκ Λιμ.
Στους άνδρες το πρώτο βραβείο απέσπασε  ο νοτιοκορεάτης μπάσος Τζισαγκ Ριου, ενώ στη 2η και 3η θέσεις κατετάγησαν επίσης οι κορεάτες  Κιουμπονγκ Λη βαρύτονος και ο τενόρος Γιόχαν Κιν
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τους οκτώ φιναλίστ συνόδευσε η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Λουκά Καρυτινό.


38ο GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
Η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη μουσική διεύθυνση του Αρχιμουσικού της ΕΛΣ Λουκά Καρυτινού συνόδευσε τους νέους καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν στον τελικό του 38ου Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ολύμπια, στη μεγάλη γιορτή του μέλλοντος της Όπερας από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHENAEUM.

επικοινωνιστε μαζι μας