Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Λιλιπούτεια» του Ηλία Κεφάλα


Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30 το βράδυ στο μπαρ Σουίτα (Οδός Σαράφη, Τρίκαλα) το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΗΡΗΘΡΕΣ» διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ηλία Κεφάλα με τίτλο «Τα Λιλιπούτεια».
 Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους ομιλητές Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της του Πανεπιστημίου Αθηνών / Π.Τ.Δ.Ε. και τον Θανάση Νάκα, επίσης Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών / Π.Τ.Δ.Ε.


Στο δεύτερο μέρος ὁ συνθέτης Ανδρέας Τσέγας θα παρουσιάσει έργα του σε ποίηση του Ηλία Κεφάλα με ερμηνευτές τον Θωμά Σιώμο και την Ιφιγένεια Καραγκούνη.
(Πιάνο: Ανδρέας Τσέγας, Βιολί: Πρόδρομος Κούκος, Μπάσο: Κώστας Λάμπας)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας



Ο Ηλίας Κεφάλας γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Μέλιγος Τρικάλων. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, όπου και έζησε από το 1969 έως το 1992. Σήμερα ζει και πάλι στον γενέθλιο τόπο του, παρακολουθώντας φωτογραφικά τη φύση, γράφοντας ποίηση, δοκίμιο και πεζογραφία και ασκώντας λογοτεχνική και εικαστική κριτική, σε περιοδικά λόγου και τέχνης. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και περιστασιακά με την τηλεόραση. Μεταφράζει και παρουσιάζει γαλλόφωνους ποιητές. Σε στήλη του περιοδικού «Ευθύνη» δημοσιεύει κριτικές αποτιμήσεις προσώπων και κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας, ως ύστερες εντυπώσεις από μια δεύτερη ανάγνωση. Σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά («Αυγή», «Διαβάζω», «Εντευκτήριο», κ.λπ.) παρουσιάζει τις εντυπώσεις τους από τη σύγχρονη λογοτεχνική δημιουργία. Συντελεί στην έκδοση της επιστημονικής επετηρίδας «Τρικαλινά». Συνεργάζεται με τα κυριότερα λογοτεχνικά περιοδικά, όπου φιλοξενούνται ποιήματά του και άλλα κείμενα. Παλαιότερα διακόνησε επισταμένως της κριτική βιβλίου στα περιοδικά «Τομές», «Νέες Τομές», «Διαβάζω» και «Οδός Πανός», όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από χίλια κείμενά του. Κάποια ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά.

επικοινωνιστε μαζι μας