Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Με πολύ κόσμο, αναμένεται να γιορταστεί φέτος το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στο δάσος της Παναγίας του Βαλτινού.




Η γιορτή της «Κοίμησης της Θεοτόκου», θεωρείται από τις κορυφαίες εορτές της Χριστιανοσύνης,
Σε ολόκληρη την Ελλάδα η μνήμη της Θεοτόκου και η μετάστασή της από την γη στον ουρανό τιμάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έτσι, περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο λαός μας τιμά και σέβεται την Παναγία, την οποία επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.
Φέτος, στο Βαλτινό, υπάρχει διάχυτη η διάθεση του κόσμου να εορταστεί το πανηγύρι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η  προετοιμασία των πιστών, αρχίζει σιγά σιγά για το εορταστικό γεγονός. 


Ήδη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και πολλοί πιστοί εθελοντές, βρίσκονται σε μια διαδικασία οργάνωσης και προετοιμασίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή του πανηγυριού.
Το δάσος της Παναγίας ως υποψήφιο «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης», έχει την τιμητική του και φέτος αναμένεται να υποδεχθεί στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του αρκετούς επισκέπτες.
Ενώ η φιλοξενία που παράσχετε από τους διοργανωτές κάθε χρόνο, στους επισκέπτες πιστούς του πανηγυριού, (φασολάδα την παραμονή και κρέας με κριθαράκι ανήμερα της εορτής) είναι αντάξια της φήμης και της σημασίας που θέλουνε οι κάτοικοι να δίνουν σ’ αυτή τη γιορτή.
Έτσι λοιπόν, φέτος στο πανηγύρι, της Παναγίας της Βαλτινιώτισσας, τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή και ο εορτασμός θα γίνει μέσα σε ζεστό και φιλόξενο κλίμα, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με λαμπρότητα και καλή διάθεση, έτσι, όπως ακριβώς του ταιριάζει.

επικοινωνιστε μαζι μας