Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εθελοντές ανθοκόμοι του Βαλτινού.


Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους. Δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά περισσότερο αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Δεν έχει πλαίσια και όρια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάσει τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα της κοινωνίας.



Με υπόβαθρο αυτή την έννοια του εθελοντισμού, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού αντιλήφθηκε τις ανάγκες των εποχών και άρχισε να οργανώνει και να κινητοποιεί ομάδες εθελοντικής εργασίας.


Έτσι χθες, το απόγευμα της Τρίτης, διοργάνωσε εθελοντική εργασία, για τον καλλωπισμό των πλατειών και την φύτευση φυτών και πρασιών στα παρτέρια τους.


Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του χωριού ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού κινητοποίησε πολυπληθέστατες ομάδες νέων ανθρώπων οι οποίοι με μεγάλη προθυμία προετοιμάσανε τα παρτέρια της κεντρικής πλατείας για φύτευση φυτών.


Οι νέοι και νέες του Βαλτινού με τσαπιά, φτυάρια και αξίνες έσκαψαν το έδαφος των παρτεριών και το προετοίμασαν για τη φύτευση. Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για αύριο όπου θα ξανασυγκεντρωθούν για να φυτέψουν τα φυτά.

«Το ράντζο του Φαρ Ουέστ», του Βαλτινού.



Εικόνες του Φαρ Ουέστ, και μυρουδιές και ήχους του Αμαζονίου απολαμβάνει κανείς, λίγο πριν την είσοδο προς το Βαλτινό, στις εγκαταστάσεις της φάρμας «Κόζιακα» στο Μέλιγο.


Κτίρια, γέφυρες, μάντρες, δάπεδα και αψίδες εισόδου, κατασκευασμένα με ποταμίσια πέτρα που εξορύχθηκε από τον Πηνειό ποταμό, δίνουν την εικόνα του εξωτικού τοπίου, που μαζί με τα διάφορα εξωτικά ζώα που εκτρέφονται εκεί, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα.


Ο Ιδιοκτήτης της Φάρμας, Κώστας Βότσιος πραγματοποιεί το όνειρό του με γούστο και μεράκι και δημιούργησε εκεί, μια εντυπωσιακή επιχείρηση, φιλική προς το περιβάλλον, και επισκέψιμη για όλους.


Η φάρμα «Κόζιακας» είναι ένας χώρος που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και να αποκτήσει σχεδόν όλα τα ζώα του ζωικού βασίλειου.

«Όπου ο φτωχός και η μοίρα του»…



Από τους παλαιότερους ανθρώπους του Βαλτινού, πολλοί είναι αυτοί που θα θυμούνται φαντάζομε, την αείμνηστη «Γιάννα», που κατοικούσε στα Ματσουκαίικα και ζούσε μόνη σε μια φτωχική καλύβα του χωριού.


Ε! λοιπόν, η ειρωνεία της τύχης ή μάλλον της ατυχίας, μερικές φορές όσο κι αν θέλεις να την μηδενίσεις ή να την αφανίσεις, αυτή με διάφορους τρόπους εκδηλώνει την ύπαρξή της και βρίσκει τους τρόπους να κάνει την εμφάνισή της.


Η μοίρα της αείμνηστης Γιάννας Παπαδημητρίου από τα Ματσουκαίικα, την είχε ορίσει να κατοικεί σε μια καλύβα, όπου η στάμπα της ατυχίας φαίνονταν και στο νούμερο της καλύβας της. Ο γρουσούζικος αριθμός «13» που αντιστοιχούσε στη διεύθυνση της κατοικίας της την κυνηγούσε στο έπακρο.
«Όπου ο φτωχός και η μοίρα του»…

Ο πρακτικός γιατρός του Βαλτινού





Αντιμετωπίστε ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας µε τις συμβουλές του Βαλτσινιώτη πρακτικού γιατρού δόκτωρ Βαλτσινάκη.
Κυδώνι – Αντιμετωπίζει : την αιμορραγία των ούλων.
Κόψε ένα κυδώνι και ριξ΄ το σε λευκό κρασί. Άφησέ το για μια βδομάδα. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
Φυτικό λάδι - Αντιμετωπίζει : το συχνό σπάσιμο των νυχιών.
Μήπως τα εύθραυστα νύχια σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια, πρέπει να λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από µια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, δοκίμασε και µια θεραπεία νυκτός µε σίγουρα αποτελέσματα.
Ζάχαρη - Αντιμετωπίζει : το λόξιγκα.
Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει ο λόξιγκας, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.

επικοινωνιστε μαζι μας