Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εθελοντές ανθοκόμοι του Βαλτινού.


Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους. Δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά περισσότερο αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Δεν έχει πλαίσια και όρια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάσει τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα της κοινωνίας.



Με υπόβαθρο αυτή την έννοια του εθελοντισμού, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού αντιλήφθηκε τις ανάγκες των εποχών και άρχισε να οργανώνει και να κινητοποιεί ομάδες εθελοντικής εργασίας.


Έτσι χθες, το απόγευμα της Τρίτης, διοργάνωσε εθελοντική εργασία, για τον καλλωπισμό των πλατειών και την φύτευση φυτών και πρασιών στα παρτέρια τους.


Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του χωριού ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού κινητοποίησε πολυπληθέστατες ομάδες νέων ανθρώπων οι οποίοι με μεγάλη προθυμία προετοιμάσανε τα παρτέρια της κεντρικής πλατείας για φύτευση φυτών.


Οι νέοι και νέες του Βαλτινού με τσαπιά, φτυάρια και αξίνες έσκαψαν το έδαφος των παρτεριών και το προετοίμασαν για τη φύτευση. Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για αύριο όπου θα ξανασυγκεντρωθούν για να φυτέψουν τα φυτά.



Στην ίδια εθελοντική λογική κινήθηκαν και τα καταστήματα καφέ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» του Μάκη Βότσιου και το ΠΡΟΠΟ - ΛΟΤΟ του Ευάγγελου Γεωργίου που πρόσφεραν δωρεάν αναψυκτικά και καφέδες στις ομάδες εργασίας.


Η ικανοποίηση των κατοίκων του Βαλτινού ήταν διάχυτη και τα «συγχαρητήρια, τα μπράβο, και τα εύγε προς την πρωτοβουλία υπήρξαν εν αφθονία.





















3 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά, Συγχαρητήρια!!!
    Συνειδητοποιήσατε και αναλάβατε την ευθύνη για τη βελτίωση της δική σας ζωής, καθώς και των συνανθρώπων σας.
    Με αυτή την ενέργειά σας δώσατε το στίγμα και ταυτόχρονα το παράδειγμα του εθελοντισμού προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συμμετοχής.
    Η συνειδητή ενασχόληση και η προσφορά εθελοντικής εργασίας έχει μόνο κέρδος και όφελος σε μια κοινωνία.
    Μπράβο! και χίλια μπράβο! και για το όμορφο χωριό σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μπράβο και από μένα για την όλη προσπάθεια. Μακάρι να μπορούσαμε να παραβρεθούμε και εμείς στο χωριό και να βοηθήσουμε. Θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχολιαστή και θα ήθελα να αναδείξω ακόμη περισσότερο τη ζωντάνια που κερδίζει το χωριό από τέτοιες δράσεις. Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει στις σημερινές εποχές του φόβου, της αποξένωσης και της μιζέριας, που οδηγούν κάθε μέρα σε μεγαλύτερο κοινωνικό μαρασμό. Ελπίζουμε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, να επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα πέραν του καλλωπισμού, να κερδίσει την συμμετοχή και εμπιστοσύνη όλων των κατοίκων. Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο και στους ενεργούς πολίτες. ΣΤΙΣ ΔΗΜΙΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας