Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας;» στην εκδήλωση της Ακαδημία Χορού «Τέρψις»



Την μεγάλη καλοκαιρινή της εκδήλωση διοργανώνει η Ακαδημία Χορού «Τέρψις», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στις 8 το βράδυ.
Φέτος, η Ακαδημία «Τέρψις» πρωτοπορεί και θα παρουσιάσει το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας;» βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Πρόκειται για μία ρομαντική κωμωδία που μπλέκει περίτεχνα το γάμο του Δούκα και της Δούκισσας της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, τη σχέση τους με τα ξωτικά ενός δάσους όπου ζει ο Βασιλιάς των Ξωτικών Όμπερον και η βασίλισσα Τιτάνια, μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών αλλά και τον σκανδαλιάρη Πουκ. Όλα αυτά διαδραματίζονται κάτω από το φως του φεγγαριού. Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο. Το «’Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» (1595) αποτελεί ένα πνευματώδες μίγμα ρομαντισμού, μαγείας και κωμικών σκηνών.
Στη συγκεκριμένη παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ένα μίγμα πρόζας και βέβαια χορού, μπλεγμένα μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι μία ατμόσφαιρα ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι.



Το χορευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ρυθμούς Latin, Hip-Hop, Break Dance, Oriental, Salsa, Zumba, Σύγχρονο, Δημιουργικό χορό αλλά και Παραδοσιακά.
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Φανή Σπανού και ο Αρτέμης Αρκουμάνης, ενώ εμφάνιση έκπληξη θα υπάρξει από την ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη.
Οι Καθηγητές της «Τέρψις» που έχουν αναλάβει όλες τις χορογραφίες της βραδιάς αλλά και την προετοιμασία της εκδήλωσης είναι με αλφαβητική σειρά:
Κων/νος Δημόπουλος (Υπεύθυνος Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών), 
Κατερίνα Ζαμπέλη (Υπεύθυνη Δημιουργικού Χορού), 
Σταυρούλα Κόκκαλη (Υπεύθυνη Oriental), 
Μιχάλης Κυρτσόπουλος (Υπεύθυνος Latin/Salsa/Arg.Tango),
Γιώτα Τάσιου (Υπεύθυνη Yoga/Pilates), 
Δημήτρης Τσακίρης (Υπεύθυνος Hip Hop/Dancehall) και Δημήτρης Χελιδώνης (Υπεύθυνος BreakDance).
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, έχουν οι: 
Ιωάννα Τσεργή (Επιμέλεια κειμένου, σκηνοθεσία, υπεύθυνη Ακαδημίας), 
Γεωργία Τσιγάρα (Υπεύθυνη Zumba και Zumba Kids, υπεύθυνη Ακαδημίας) και 
Αθανάσιος Μπουργάνης (υπεύθυνος Ακαδημίας).

επικοινωνιστε μαζι μας