Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Χάρη Αγγελή.


Το τρίτο βιβλίο του εξέδωσε ο συγχωριανός μας Χάρης Βασ. Αγγελής με τίτλο «Ξυπόλυτος καβαλάρης». Πρόκειται για ένα παραμύθι που έχει έντονα τα χαρακτηριστικά οικολογικού ενδιαφέροντος, με πολλά και ποικίλα μηνύματα, αλλά και με απόψεις τεκμηριωμένες με γνώσεις γεωπονίας.
Με ήρωες του παραμυθιού τον «Έκτορα», την οικογένειά του και τα άλογά του, «Κίτσα» και «Ερμής», ξετυλίγεται μια ιστορία, κάπου σε ένα χωριό κοντά στα Μετέωρα, αλλά από την άλλη μεριά του Πηνειού ποταμού (στο Βαλτινό).
Ο μικρός Έκτορας γνωρίζοντας σιγά σιγά τον κόσμο του, «ρουφάει» από την αγράμματη, αλλά σοφή γιαγιά του την ορθολογική και ισορροπημένη άποψη των πραγμάτων, μεταξύ ανθρώπων, ζώων, φυτών και γενικότερα την γνώση της ισορροπημένης λειτουργίας της φύσης.
Η άμεση επαφή με τη φύση του χωριού κάνει τον ξυπόλυτο καβαλάρη να απαξιώνει την χρήση των παπουτσιών, να κυκλοφορεί, αλλά και να ιππεύει ξυπόλυτος.
Το βιβλίο σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε στις «Γραφικές τέχνες: Δ. Τσιγάρα».
Την εικονογράφηση έκανε η Μαίρη Στίνη.






Ο Χάρης Αγγελής είναι γεωπόνος. Έχει εκδώσει άλλα δύο βιβλία με τίτλους: «Μυθιστορίες για μικρούς και μεγάλους» και η «Ερωτευμένη κορομηλιά».

επικοινωνιστε μαζι μας