Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Οι ποιητές Ηλίας Κεφάλας και Γεωργία Κολοβελώνη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών




Ξεκίνησαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα  Βιβλίου.
Για μία εβδομάδα, από 1 έως 7 Οκτωβρίου,  σε διάφορους χώρους στην Αθήνα (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Μέγαρο Μουσικής, Πλατεία Ομόνοιας, Μουσείο Ακρόπολης, Κήπος Νομισματικού Μουσείου, Πεδίον του Άρεως, Στοά Βιβλίου, Αίθουσα Παρνασσός), αλλά και στο Αιγάλεω, στο Χαλάνδρι και στον Περισσό θα γίνονται ποιητικές αναγνώσεις και   καλλιτεχνικές δράσεις.
Στο πολύ σημαντικό αυτό Φεστιβάλ, στο οποίο τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Κίνα,  συμμετέχουν 20 ποιητές από 18 χώρες και 53 Έλληνες. Μεταξύ αυτών και δύο τρικαλινοί ποιητές, ο Ηλίας Κεφάλας και  η Γεωργία Κολοβελώνη.

Ο Ηλίας Κεφάλας, διακεκριμένος ποιητής, πεζογράφος και κριτικός, έχει εκδώσει 33  βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, λογοτεχνία για παιδιά, καθώς και μία ποιητική ανθολογία. Τα πιο πρόσφατα ποιητικά βιβλία του είναι «Τα Λιλιπούτεια»  (Γαβριηλίδης, 2015) και  «Λεζάντες για τ' αόρατα» (Γαβριηλίδης, 2016).
Η  Γεωργία Κολοβελώνη έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ιστορίες με λυπημένη αρχή» (Νέος Αστρολάβος /Ευθύνη, 2012) και «Μελάνι στον ουρανίσκο» (Εκδόσεις Μελάνι, 2015). 



επικοινωνιστε μαζι μας