Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγωδία σε τροχαίο με δυο νεκρούς και έναν τραυματία.


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 χθες το βράδυ έξω από το κέντρο διασκέδασης Πύλης Μέγαρο.
Ο 24χρονος οδηγός με δίκυκλη μηχανή κινούμενος με κατεύθυνση προς την Πύλη Τρικάλων παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο  γυναίκες.
Οι δύο άτυχες γυναίκες προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο ώστε να μεταβούν στο κέντρο «Πύλης Μέγαρο», στο οποίο πραγματοποιούνταν γαμήλιο γλέντι.
Πρόκειται για την 76χρονη Νίκη Γεραγόρη και την 58χρονη Αντιγόνη Σπύρου και οι δύο διέμεναν στο Ξυλοπάροικο Τρικάλων.


Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της τροχαίας Τρικάλων και 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όπου μετέφεραν τους τρεις εμπλεκόμενους του δυστυχήματος στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον ακαριαίο θάνατο των δύο γυναικών και τον σοβαρό τραυματισμό του μοτοσικλετιστή.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο 24χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας (Β. Π. κάτοικος Φωτάδας) διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται με κατάγματα στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Οι κηδείες της 76χρονης Νίκης Γεραγόρη και της 58χρονης Αντιγόνης Σπύρου θα γίνουν στο Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στο Ξυλοπάροικο Τρικάλων.

Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες του 1956 διαβάζουμε για το Βαλτινό…


Στις 18 Μαίου του 1956, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΝΩΜΗ», με τίτλο «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ», διαβάζουμε μεταξύ άλλων, και για την επιδρομή ακρίδων στις καλλιέργειες του Βαλτινού.
Το δημοσίευμα έχει ως εξής:


«ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ»
Νέα εμφάνισις ακρίδων
Μας ανακοινώθη αρμοδίως ότι ακρίδες και εις ανησυχητικόν σημείον ενεφανίσθησαν και εις τα κατωτέρω κοινότητας.
Εις Βαλτινόν εις τας θέσης Πλατανάκο και Περιστέρι. Εις Μέλιγον εις θέσιν Κορακέϊκα και Φύκην εις θέσιν Σανίδες.
Ελήφθησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και θα παραληφθούν εντός της σήμερον υπό των οικείων επιτροπών ακριδοκτόνα προς διασποράν.

Συναυλία με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» στην συνοικία «Βαρούσι».


Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του δήμου Τρικκαίων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με το «Μουσείο Τσιτσάνη» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρουσίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει απάνθισμα τραγουδιών των σπουδαιότερων Ελλήνων δημιουργών με κύρια αναφορά στους δικούς μας του Τρικαλινούς.
Η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων στην πόλη μας που έχουν στόχο να μετατρέψουν τις πλατείες και τους δρόμους σε χώρους ψυχαγωγίας και να δημιουργηθούν στις γειτονιές της πόλης «κύτταρα» πολιτισμού με τη μορφή σημείων πολιτιστικών δράσεων.
Η συναυλία θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο «Βαρούσι» και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Επίσκεψης.

επικοινωνιστε μαζι μας