Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Να ζωγραφίζω ουρανούς με κιμωλίες»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου CD «Να ζωγραφίζω ουρανούς με κιμωλίες» του Τρικαλινού στιχουργού Ηλία Παπαδημητρίου και του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Γκαβογιάννη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι τραγουδιστές: Ηλίας Κλωναρίδης, Λάμπρος Καρελάς, Στάθης Αγγελόπουλος, Δήμητρα Καλλιάρα, Κική Γιαμπούρα, Θανάσης Σαρακιώτης, Παύλος Καρποδίνης, Τζίνα Καλομοίρη, Θανάσης Παπαβασιλείου, Εύη Πλέσσα, Έλενα Μιχαήλ, και Ρόζα Πατεράκη.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια του CD  και στο δεύτερο μέρος μια αγκαλιά τραγούδια  που επέλεξαν όλοι οι τραγουδιστές.


Την διοργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού.
Η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού κα. Ζαφείρα Βογιατζή – Βερβέρα, πλαισιωμένη από τα μέλη του Δ.Σ. κα. Μαρία Καλαμπάκα, και κ. Παναγιώτη Τσιγάρα, προλόγισε την εκδήλωση, με όμορφο και ποιητικό ύφος, λέγοντας τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας
Ευχαριστούμε που δεχθήκατε την αποψινή μας πρόσκληση – πρόκληση για ένα μαγευτικό ταξίδι. Ένα ταξίδι μέσα από τους δρόμους της μουσικής και της ερμηνείας.
Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε να ετοιμάζεται όταν αντάμωσαν ο Ηλίας με τον Γιώργο. Ο Ηλίας με το μολυβάκι του αποτυπώνει αυτά που του δίνουν τα ερεθίσματα να γράφει μέσα από πραγματικότητα και φαντασία. Από την άλλη ο Γιώργος γρατζουνώντας την κιθάρα του, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, εκφράζει μέσα από τις νότες τη μελωδική του ευαισθησία, τη μουσική του πρόταση για να νικήσουμε το χρόνο και τη φθορά.
Η συνεργασία λοιπόν ξεκίνησε. Οι στίχοι του Ηλία ευτύχισαν μέσα στη μελωδική τρυφερότητα του Γιώργου και τα τραγούδια έπεσαν σε εξαιρετικούς ερμηνευτές. Ερμηνευτές που απασχολούν το κοινό μόνο με τη δουλειά τους και όχι με το lifestyle. Ερμηνευτές με αξιοπρέπεια, αυθεντικούς μελωδούς που δημιουργούν αξίες μέσα στο χρόνο. Σε μια περίοδο λοιπόν στειρότητας, διασκευών και άλλων εύκολων λύσεων για τη μουσική παραγωγή, ο Ηλίας Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γκαβογιάννης συνεργάστηκαν και μας δίνουν απόψε δεκαπέντε τραγούδια, δεκαπέντε μουσικές αναλαμπές, δεκαπέντε αιτίες για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της μουσικής δημιουργίας. Τα δεκαπέντε αυτά τραγούδια είναι σαν τα φεγγαρόφωτα στη σκοτεινή νύχτα της ζωής, είναι μελωδίες που ξεπλένουν τη σκόνη της καθημερινότητας και σε ταξιδεύουν.
Ας μη ξεχνάμε ότι η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας και αυτή τη μαγεία την έχουμε ανάγκη κάθε στιγμή.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτό το ταξίδι χρωματίζοντας δειλινά, ζωγραφίζοντας ουρανούς με κιμωλίες και ματωμένα φεγγάρια με πινελιές έρωτα.
Έχοντας αυτονόητα δεδομένα για ένα ψέμα που δεν έγινε αλήθεια, για μια αχαριστία που πλήγωσε μέσα σε μια περιπλανώμενη ζωή, όπου με μια αρχόντισσα παρέα θα περπατήσουμε τα μονοπάτια της βροχής.  Και χορεύοντας με ανάποδη στροφή, κι ένα τσιγάρο αναμμένο, θα μας βρει γενναίους ο πιο μεγάλος στεναγμός, σε ένα δρόμο γεμάτο φώτα και με δήθεν παραστάσεις, παρακαλώντας να μη ξημερώσει. Κι εκεί μέσα στη νύχτα να ψιθυρίζουμε στον άλλον «τώρα που φεύγω, κρύψου μέσα μου μέχρι να βρούμε την δική μας Ιθάκη» έχοντας σαν καράβι τα τραγούδια του Ηλία και του Γιώργου. Του Γιώργου Γκαβογιάννη και του Ηλία Παπαδημητρίου.
Σας ευχαριστούμε που κάνετε αυτό το ταξίδι μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε ούτε για μια στιγμή».


επικοινωνιστε μαζι μας