Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Τα παλιά Μετέωρα

 

Στο βίντεο-άλμπουμ, με τίτλο «Τα παλιά Μετέωρα», παρουσιάζονται παλιές εικόνες από έναν τόπο παγκοσμίως γνωστό για το μοναδικό του τοπίο. Πρόκειται για ένα αρμονικό δέσιμο σε ένα σύνολο εικόνων των Μετεώρων - Καλαμπάκας, σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής ζωής.

Με τις παλιές ασπρόμαυρες εικόνες, αναδεικνύεται, η γκρίζα αγριάδα των κατακόρυφων βράχων, η γαλήνια ατμόσφαιρα του μοναστηριακού χώρου, ο τρόπος ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής και γενικότερα οι φυσικές ομορφιές της ιδιόρρυθμης ατμόσφαιρας του τοπίου.

Είναι ένα ταξίδι εκεί όπου η φύση, η πραγματικότητα και η τέχνη συνθέτουν ένα σύνολο συναισθημάτων. Είναι μια περιπλάνηση σε πανέμορφες και γαλήνιες τοποθεσίες…

Εκεί όπου, παλαιότερα αλλά και σήμερα, οι ασκητές αναζητούσαν και αναζητούν το «απόλυτο», αιωρούμενοι μεταξύ ουρανού και γης, απομονωμένοι από τον συμβατικό μας κόσμο.

Εκεί όπου το πνεύμα και η ύλη, το θείο και το ανθρώπινο, ο πόνος και η χαρά, συμπορεύτηκαν αρμονικά αιώνες τώρα.

Εκεί όπου συναντήθηκαν ανεπανάληπτα και αριστουργηματικά η Θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό.

επικοινωνιστε μαζι μας