Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Βασίλης Τσιτσάνης Αφιέρωμα 2

Μια συλλογή σκίτσων του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η καλλιτεχνική του πορεία και το μεγάλο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη ενέπνευσε κατά καιρούς πολλούς σκιτσογράφους, οι οποίοι απεικόνισαν τη μορφή του λαϊκού μας βάρδου ποικιλοτρόπως.
Συλλέξαμε 15 από τα σκίτσα και τα παρουσιάζουμε σήμερα που είναι τα γενέθλια αλλά και η ημερομηνία του θανάτου του!Βασίλης Τσιτσάνης Αφιέρωμα 1

 Σήμερα είναι τα γενέθλια αλλά και η ημερομηνία του θανάτου του!Ο Βασίλης Τσιτσάνης, πορευόμενος από τα μικρά του χρόνια χέρι - χέρι με τον λαό του μόχθου και μεγαλώνοντας στη συνοικία των Τρικάλων, όπου εγκαταστάθηκε ο ξεριζωμένος Ελληνισμός της Μ. Ασίας, έζησε από κοντά τον ιδρώτα του κόσμου αυτού και τραγούδησε τους καημούς και τα όνειρά του.Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21- Ιανουαρίου 1917 από Ηπειρώτες γονείς. Ο πατέρας του, που ήρθε από τα Γιάννενα στα Τρίκαλα το 1900 και ασχολήθηκε με το επάγγελμα του Τσαρουχά, στις ελεύθερες ώρες και στις διάφορες γιορτές έπαιζε, με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, ένα παλιό μαντολίνο διάφορα κλέφτικα τραγούδια. Αυτό το μαντολίνο λοιπόν ένας οργανοποιός του μάκρυνε το χέρι και το μετέτρεψε σε μπουζούκι.

επικοινωνιστε μαζι μας