Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Τι πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι του Βαλτινού και της Δημοτικής Ενότητας Καλλιδένδρου ενόψει των εκλογών της Κυριακής



Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αρκετές ιδιαιτερότητες.
Αν αναρωτιέστε «τι πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές», παρακάτω δίνουμε κάποιες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών:
Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για τις κοινοτικές εκλογές;
Για την κοινότητα Βαλτινού προβλέπονται μέχρι δύο σταυρούς.
Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές;
Για τις δημοτικές εκλογές μπαίνει ένας σταυρός υπέρ υποψηφίου της περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένος ο ψηφοφόρος και ακόμη ένας υπέρ των υποψηφίων όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.
Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές;
Στην εκλογική περιφέρεια Τρικάλων βάζουμε έως τρεις σταυρούς.
Πόσους σταυρούς βάζουμε για τις ευρωεκλογές;
Για τις ευρωεκλογές μπορούμε να βάλουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς.
Εάν κατά λάθος βάλουμε περισσότερους σταυρούς τότε δεν υπολογίζονται οι σταυροί και προσμετρείται το ψηφοδέλτιο υπέρ του συνδυασμού.
Πότε ένα ψηφοδέλτιο θεωρείται ότι είναι άκυρο;
Όταν έχει σημειωθεί Σταυρός προτίμησης με χρώμα στυλό που είναι διαφορετικό από το καθορισμένο (μπλε ή μαύρο), οι διαστάσεις και η μορφή του ψηφοδελτίου δεν πληρούν τις προδιαγραφές της σχετικής υπουργικής απόφασης ή αν έχουν σημειωθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια του λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία. Επίσης το ψηφοδέλτιο ακυρώνεται εάν βρεθεί μέσα σε φάκελο μαζί με άλλα έγκυρα, άκυρα ή λευκά ψηφοδέλτια.

επικοινωνιστε μαζι μας