Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο ξυλογλύπτης Κώστας Βότσιος

Πάντα ανήσυχος, ευφάνταστος και δημιουργικός ο Κώστας Βότσιος εκπλήσσει με τα ταλέντα του, που κατά καιρούς ασχολείται και καταπιάνεται.
Η αγάπη του για τα ζώα και τη φύση, γενικότερα, οδήγησαν τον ανήσυχο, αλλά πάντα δημιουργικό, Κώστα Βότσιο να ανακαλύψει και ένα άλλο κρυφό του ταλέντο, εκείνο της ξυλογλυπτικής.

Ούτε και ο ίδιος, όπως λέει, δεν μπορεί να εξηγήσει που κρύβονταν τόσο μεράκι και τόσο αγάπη για αυτό το υλικό, το ξύλο, ώστε να τον κερδίσει και να ασχοληθεί σχεδόν παθιασμένα με την Ξυλογλυπτική.
Πριν από ένα χρόνο γράφτηκε στην σχολή «Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής - Διακοσμητικής Επίπλου», του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ», στην Καλαμπάκα και άρχισε τις σπουδές του.  

Η παρακολούθηση των μαθημάτων της ειδικότητας, όπως Ξυλογλυπτική Τέχνη, Σχεδίαση και Τεχνικές Σχεδίασης, Εργαλεία και Μηχανήματα Ξύλου, Ιδιότητες και Τεχνολογία ξύλου του προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για να ξετυλίξει το ταλέντο του και να δημιουργήσει αξιοθαύμαστα έργα.

Αναζητεί την έμπνευση στην άλλη του αγάπη που έχει για τα ζώα και σκαλίζει διάφορους κορμούς φτιάχνοντας αρκούδες, άλογα, γουρούνια λαγούς και διάφορα άλλα ζώα.
Παράλληλα δημιουργεί και έργα, χρηστικής αξίας, όπως σκαλιστούς καθρέπτες, τραπέζια, πάγκους, σκαμπό κλπ.

Τελευταία καταπιάνεται και με τα δυσκολότερα και φιλοτεχνεί εκφράσεις του προσώπου σε προτομές και διάφορα άλλα έργα.
Τα έργα του προς το παρόν διακοσμούν τους διάφορους χώρους της φάρμας «Κόζιακας» που διατηρεί στο Βαλτινό.

Μας φιλοξένησε στον χώρο δημιουργίας του και με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση μας παρουσίασε αυτή την καλλιτεχνική πτυχή του εαυτού του.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα του:

επικοινωνιστε μαζι μας