Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Μαγευτικός περίπατος στα χνάρια του Ασκληπιού



Μετά από 3000 χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων αναβίωσε διαδρομή για την υγεία και την άθληση στα ριζά του Κόζιακα. Στο Γοργογύρι, μέσα στα δάση, σε μονοπάτι δίπλα από τον Κεφαλοπόταμο, ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη ΓΓ Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, διοργάνωσαν τη δράση BE ACTIVE. Ένα ευρωπαϊκό αθλητικό πρόγραμμα, που στον Δήμο Τρικκαίων απέκτησε ιδιαίτερο νόημα. Διότι από τη συγκεκριμένη περιοχή, στους πρόποδες του όρους Κερκέτιον, ο πρώτος γιατρός της ανθρωπότητας, ο Ασκληπιός, χρησιμοποιούσε φαρμακευτικά φυτά. Αυτά τα φυτά, ήταν παντού γύρω από τους δεκάδες περιπατητές, που απόλαυσαν μια ήπια διαδρομή 4,5 χλμ. σε περίπου 2 ώρες. Μέσα στο δάσος, με τις φυλλωσιές των δέντρων να παίζουν παιχνίδι με τον ήλιο, τη ροή του ποταμού να θεραπεύει την ακοή, μέλη του ΣΟΧΤ (που χάραξε το μονοπάτι) πολίτες, περιηγητές, αλλά και η ηγεσία του Δήμου Τρικκαίων, απόλαυσαν την επιστροφή στην αρχαία διαδρομή του Ασκληπιού.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου χαρούμενος ιδιαίτερα, αφού το όραμα για την υλοποίηση του «Σχεδίου Ασκληπιός» προχωρά γοργά: μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στο πρ. Δημαρχείο Κόζιακα στο Πρίνος, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Επανεκκίνηση των Νέων στον τομέα της Καλλιέργειας των Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή αναπτυξιακή δράση στον τομέα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών από τον Δήμο Τρικκαίων, με τη συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Πανεπιστημίου του Rutgers (State University of New Jersey).
Ετσι, η αναβίωση και η νέα εποχή στη σχέση της παροχής φυσικών φαρμακευτικών ιαμάτων, προχωρά κανονικά, όπως προβλεπόταν από το πλάνο που σχεδίασε ήδη από το 2014 ο Δήμος Τρικκαίων.

επικοινωνιστε μαζι μας