Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 7ον)

 Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Θεόδωρος Αθάνατος

Ποδοσφαιριστής με πολύ καλή κατάρτιση της τεχνικής του ποδοσφαίρου. Σε πολλά παιχνίδια φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και με τις ηγετικές ικανότητές του ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του. Ήταν παίκτης που ξεχείλιζε από πάθος, το οποίο κατάφερνε να μεταδίδει και στους συμπαίκτες του. Επίσης έκανε και χρέη προπονητού της ομάδας. Ως προπονητής δούλευε με επιμονή και αφοσίωση στους τομείς της τακτικής και της τεχνικής. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ικανότητες των παικτών του, προσπαθούσε να τις αναδείξει και να τις αξιοποιήσει με τον πλέον καταλληλότερο τρόπο.

Χάρης Αγγελής

Αν και το κατείχε το ποδόσφαιρο ο Χάρης Αγγελής δεν ακολούθησε όμως, επισταμένα το άθλημα και έπαιζε ποδόσφαιρο μόνο σε φιλικά παιχνίδια με την ομάδα. Έπαιζε κυρίως στο κέντρο και στην επίθεση. Τα ιδιαίτερα χαρίσματα και προσόντα του ήταν το ωραίο σωματότυπό του, η καλή τρίπλα, το καλό σουτ και η ωραία κεφαλιά.

Παύλος Κων. Ριζαργιώτης

Αν και έπαιξε για μικρό διάστημα στον Α.Ο. Βαλτινού, έμεινε όμως στην μνήμη πολλών ως ένα παίχτης με άρτια τεχνική. Είχε ωραία τρίπλα και αριστοτεχνικό σουτ. Με την αυτοπεποίθηση που τον διέκρινε και τις ηγετικές ικανότητες που διέθετε, ήξερε τι ήθελε μέσα το γήπεδο, και με τις έξυπνες ενέργειές του έφτιαχνε το παιχνίδι, δημιουργούσε τις φάσεις και έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κώστας Β. Ψύχος

Παίκτης με καλό διασκελισμό και εκπληκτική επιτάχυνση, μπορούσε να παίζει μπαλαντέρ καθώς μπορούσε να αγωνίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα σε κάθε σημείο της επίθεσης. Ήταν ικανός μπροστά στο τέρμα και μπορούσε να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού μόνος του. Θεωρούνταν δε και κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής.

Αθανάσιος Δ. Μαντέλας

Με το προσωνύμιο “Αγίαλα” όργωνε στην κυριολεξία το γήπεδο και διέλυε τις άμυνες των αντίπαλων ομάδων, σκοράροντας με άνεση. Διέθετε τα σπάνια χαρίσματα ενός καλού σέντερ φορ. Δυνατό σουτ, καρφωτή κεφαλιά σπρίντ και ταχύτητα.


επικοινωνιστε μαζι μας