Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η εναγώνια αναζήτηση τροφής



«Μην πετάτε το ψωμί κρεμάστε τη σακούλα στη σήτα» είναι το παραινετικό μήνυμα της πρόχειρης ταμπέλας δίπλα στα σκουπίδια.
Η εναγώνια αναζήτηση τροφής των πεινασμένων...
Μια εικόνα της Ελληνικής πραγματικότητας που συγκίνησε τον συγχωριανό μας Γιάννη Πέτρου, την φωτογράφησε και μας έστειλε τη φωτογραφία.
Εμείς την αφιερώσουμε σε όλους αυτούς που συγκέντρωσαν τον παγκόσμιο πλούτο, νόμιμα ή παράνομα, ζουν μέσα στη χλιδή και αδιαφορούν, αφήνοντας κοινωνίες ολόκληρες να λιμοκτονούν, καταξιώνοντας έτσι, την αδικία, για την οποία ο μεγάλος ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης έγραψε:
Η αδικία
«Αν πρόκειται να κερδίσουμε ένα δίδαγμα από όλα αυτά που υποφέρουμε και θα υποφέρουμε, θα πρέπει φαντάζομαι να είναι τούτο: Όλος ο κόσμος, ως τους αντίποδες, η γης ολόκληρη ως τα βάθη της Κίνας είναι υπεύθυνη για την αδικία που γίνεται και σ’ έναν άνθρωπο ακόμη και στον πιο μικρό, τον πιο ασήμαντο άνθρωπο. Την αδικία την πληρώνουμε όλοι. Δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Αυτά μας λέει η μοίρα μας, και γι’ αυτό, φοβούμαι, η μοίρα μας θα μας χτυπά ως τη συντέλεια των αιώνων - ξεχνούμε, πάντα ξεχνούμε, και το κακό που κυκλοφορεί μέσα στο αίμα μας δε γνωρίζει εμπόδια».

επικοινωνιστε μαζι μας