Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη στο Βαλτινό από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Βαλτινό με θέμα, «Τα Νέα Ζευγάρια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».
Η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Βάγια Γουλοπούλου, απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Η κεντρική ομιλία έγινε από την Ντίνα Τσιούβα, μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε «ότι στις σημερινές συνθήκες, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να συνδυάσουν τη δράση για επείγοντα προβλήματα, αλλά και ταυτόχρονα αυτή η δράση για να έχει αποτελεσματικότητα πρέπει να ωριμάσει μέσα στο κίνημα η ιδέα ότι ο λαός και πάνω απ' όλα οι νεότεροι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν γύρω από μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Που για μας είναι η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».
Έγινε ξεκάθαρο και από την κουβέντα που ακολούθησε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ατομικά. Η η υγεία, η παιδεία, η ψυχαγωγία αλλά και η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών δεν θα πρέπει να είναι στην ευθύνη της οικογένειας αλλά στην ευθύνη του κράτους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όπου η ανεργία και η ανασφάλεια πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια. Αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος για την σημασία της δουλειάς και μάλιστα της σταθερής δουλειάς, αφού η πλειοψηφία των ζευγαριών που βρισκόταν στην σύσκεψη, ήταν άνεργοι ή «με εκ περιτροπής εργασία».


επικοινωνιστε μαζι μας