Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Νέο βιβλίο για το Βαλτινό


Με τίτλο «Κάνοντας οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου» και με υπότιτλο (Βιβλίο τεθνεώτων Βαλτινού) ολοκληρώθηκε και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τσιγάρα.
Πρόκειται για ένα έργο που, εκτός από την καταγραφή, διατήρηση και διάσωση των ηθογραφικών και ανθρωπογεωγραφικών στοιχείων των κατοίκων του χωριού Βαλτινού, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μνημόσυνο ψυχών, όλων όσων έζησαν, ανέπνευσαν και εξέπνευσαν σ’ αυτόν τον τόπο.
Παράλληλα, ένας άλλος βασικός σκοπός αυτού του βιβλίου, όπως αναφέρει στην εισαγωγή του ο συγγραφέας Δημήτρης Τσιγάρας, είναι και μια επιχειρούμενη στοχαστική πρόβα θανάτου.
«Καθώς ο βαθύτατος φόβος του Θανάτου είναι βίωμα, απαιτείται να μπούμε στην τραγική διεργασία του θανάτου και να τον κατασιγάσουμε μόνο με βίωμα.
Έτσι, θα μπορούσα να πω καταλήγοντας, πως το καταστάλαγμα  της συγγραφής αυτού του βιβλίου, δικαιολογώντας και τον τίτλο του, είναι: ότι μου δόθηκε η δυνατότητα να προσεγγίσω, να ψηλαφίσω και να κατανοήσω ότι ο θάνατος αντιμετωπίζεται μόνο με το να δίνουμε νόημα στη ζωή μας.
Μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε και να τον ξορκίσουμε, είναι να τον μετουσιώσουμε σε πάθος για τη ζωή, Κάνοντας οίστρο της ζωής, τον φόβο του θανάτου».

επικοινωνιστε μαζι μας