Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 9ον)


Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Κωνσταντίνος Ι. Κουφοχρήστος

Τα σωματικά του προσόντα (ψηλός, δυνατός, με καλές ικανότητες άλματος, κεφαλιάς και ικανότητες προσπέλασης) τον έκαναν ακαταμάχητο αμυντικό και κεντρώο. Χάρη στις τακτικές: ανάγνωση του παιχνιδιού, πρόβλεψη, τοποθέτηση, αντιμετώπιση, μεταβίβαση και αντίληψη του αγωνιστικού χώρου, κατάφερνε με άνεση να αναπτύσσετε και να κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές έπαιρνε τη μπάλα από την άμυνα και ξεκινούσε επιθετική προσπάθεια, η οποία συνήθως είχε επιτυχή έκβαση για την ομάδα.

Γιώργος Α. Τσιγάρας

Άριστος χειριστής της μπάλας, είχε την ικανότητα να μυρίζεται τις φάσεις πριν από όλους και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ. Αξιοποιούμενο χάρισμα, το χρυσό πόδι του, που είχε τη δυνατότητα να οδηγεί τη μπάλα εκεί ακριβώς που ήθελε. Ήταν προικισμένος επίσης με απίστευτη δύναμη και μεγάλη ταχύτητα. Αναπτύσσονταν γρήγορα στον χώρο που δρούσε και έσπερνε τον φόβο και τον πανικό στις άμυνες των αντιπάλων. 

Μιχάλης Ε. Παπακώστας

Αμυντικός απροσπέλαστος και Κέρβερος στην αμυντική του θέση. Μαχητικός και επίμονος αγωνίζονταν πάντα σκληρά και τα έδινε όλα. Όταν το απαιτούσε η περίσταση να αντιδρά με την έσχατη λύση του τάκλιν προς τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή, το έκανε με μεγάλη επιτυχία και χαλούσε τα σχέδιά του. Την καλή του απόδοση ως αμυντικός δεν την αμφισβητούσε κάνεις. Άλλωστε γι’ αυτό τον αποκαλούσαν όλοι «Κέρβερο».

Βασίλειος Κ. Νάκας

Συγκαταλέγεται μεταξύ των έξυπνων και σκληροτράχηλων αμυντικών ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Βαλτινού. Διέθετε αστείρευτη δύναμη, Ιώβεια υπομονή και εκπληκτική σταθερότητα. Ματαίωνε τα επιθετικά σχέδια των αντιπάλων και με αυτά τα προσόντα του θεωρούνταν ο στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής.

Παύλος Α. Ριζαργιώτης

Ποδοσφαιριστής με πολύ καλό σωματότυπο. Δυνατός, γενναίος και αποφασιστικός αμυντικός, που ήταν σε θέση να παρατηρεί και να διαβάζει καλά το παιχνίδι. Με οξεία αντίληψη, άρπαζε την ευκαιρία, εφάρμοζε την τακτική του μέχρι τέλους και επηρέαζε θετικά τους συμπαίκτες του με την ενεργητικότητα, την δύναμη, το πάθος και τη θέληση του.


επικοινωνιστε μαζι μας