Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα”


Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που είχε προαναγγείλει, με την ονομασία «Σπίθα», ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως υποστήριξε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κινήματος, τόνισε πως δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Η εκδήλωση έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ανώνυμος σχολίασε:

Αχ, μωρέ μεγάλε Έλληνα-Κρητικέ, Θεοδωράκη, αντιλαμβάνομαι την οδύνη σου και με όλο το σεβασμό, θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω την αγωνία σου για το μέλλον αυτού του τόπου.
Ακούς την χλαπαταγή, τα υπόκωφα μουγκρητά και τα ξαφνικά ουρανομήκη ουρλιαχτά και νομίζεις ότι έφτασε η κατάρρευση των πάντων. Δεν διαλύεται το έθνος μας. Ούτε καν η κοινωνία μας. Αυτό που με τόσο πάταγο αρχίζει να σωριάζεται, είναι οι ‘ηθικές αξίες’ πάνω στις οποίες δομήθηκε η κοινωνία που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Και αρχίζουν πλέον να διαφαίνονται αχνά, τα κάθε λογής πολιτικά-και όχι μόνο- παράσιτα που τόσα χρόνια, κρυμμένα στο μεταξένιο κουκούλι τους, απορροφούσαν την ικμάδα της κοινωνίας μας ναρκώνοντας μας με τον λαϊκισμό τους.

Κι όμως, έζησες την μεταπολεμική περίοδο,
• τότε που οι Έλληνες πολιτικοί μας, δεξιοί κι’ αριστεροί, έμπαιναν στην πολιτική-πλούσιοι ή φτωχοί-και έβγαιναν όλοι ανεξαιρέτως φτωχότεροι,
• τότε που οι Έλληνες φοιτητές-ριζοσπάστες, ήσαν πρωτοπόροι στις νέες ιδέες και στην μάθηση,
• τότε που οι φιλαλήθεις Έλληνες δημοσιογράφοι αισθάνονταν ότι επιτελούσαν λειτούργημα,  

επικοινωνιστε μαζι μας