Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την θέληση, έχουμε την αγάπη για τον τόπο μας. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει.



Του Δημήτρη Τσιγάρα (Υποψήφιος Πρόεδρος για την Κοινότητα Βαλτινού, με τον συνδυασμό «Ορίζοντας ευτοπίας».

Αγαπητοί συγχωριανοί.
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 θα κληθούμε να αναδείξουμε τους αυτοδιοικητικούς εκπρόσωπους της επόμενης κοινοτικής περιόδου.
Σ’ αυτή τη διαδικασία αποφάσισα να συμμετάσχω κι εγώ, αδιαφορώντας για την απαξιωτική ρήση: «από δήμαρχος κλητήρας», συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Ορίζοντας ευτοπίας», μαζί με άλλους αξιόλογους συνεργάτες.
Είχα επισημάνει παλαιότερα, πως η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση νομίζω πως μας αφορά όλους. Μας αφορά ως κοινωνία, από την διαχείριση της καθημερινότητας μέχρι τον σχεδιασμό μιας πολιτικής, που θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, θα οργανώσει τα αναπτυξιακά εργαλεία και θα συμβάλλει στην βελτίωση του χώρου και φυσικού περιβάλλοντος, στη δομή της διοίκησης, της αισθητικής και του πολιτισμού.
Η υποψηφιότητά μου, ως Πρόεδρος, μου δίνει την δυνατότητα, μέσα από θεσμικό ρόλο, να υλοποιήσω ιδέες, σχέδια και όνειρα για το χωριό μας.
Από τη θέση του Δημάρχου, μου δόθηκε η δυνατότητα αρκετές φορές να συμμετάσχω στον σχεδιασμό, στην μελέτη και στην εκτέλεση διαφόρων έργων καθώς και στην αντιμετώπιση γενικών και ειδικών προβλημάτων, αποκτώντας  έτσι σχετική εμπειρία. Και αυτό είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να ρευστοποιηθεί προς όφελος του χωριού μας. 
Η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και η ευημερία των ανθρώπων της είναι ο κυρίαρχος στόχος.  
Οι σύγχρονες συνθήκες, τα καινούργια δεδομένα, η τεχνολογική εξέλιξη, απαιτούν ανάλογη αντιμετώπιση, ευέλικτων κινήσεων και  αντίστοιχων λύσεων των πολυποίκιλων προβλημάτων.
Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις.
Θεωρώ χρήσιμο και καθοριστικό για την κρίση των αποφάσεών μας και των επιλογών μας να σκεφθούμε και να πράξουμε με έναν ευφυή ατομισμό. (Το ατομικό συμφέρον να επιτυγχάνεται μέσα από το συλλογικό συμφέρον).
Δώστε μας την δυνατότητα, ώστε μαζί με τους συνεργάτες μου, να μεταμορφώσουμε το χωριό μας σε έναν τόπο ευτοπίας!
Όλοι μαζί, με όχημα τον θεσμό της Κοινότητας, μπορούμε να διαχειριστούμε τα θέματα των κοινών υποθέσεων, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς και να νοιώθουμε υπερήφανοι για το χωριό μας.
Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την θέληση, έχουμε την αγάπη για τον τόπο μας. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω και ένα δείγμα από τα πεπραγμένα της θητείας μου (ως Δήμαρχος την περίοδο 1999-2002).
Πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε τα έργα - παρεμβάσεις - Δομές - Εκδηλώσεις της τετραετίας: http://kallidendrou.blogspot.com/2015/07/2002.html



επικοινωνιστε μαζι μας