Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου



Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.
Έκτοτε ο αντρικός πληθυσμός αποτίνει φόρο τιμής στις γυναίκες που έχουν αλλάξει την πορεία της ιστορίας, προς το καλύτερο.
Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μόνο η αφορμή. Άλλωστε εμείς οι άντρες τις γυναίκες τις αγαπάμε, τις τιμάμε και τις σεβόμαστε, κάθε ημέρα του χρόνου. Ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας.


Για φέτος, η γιορτή της γυναίκας, αποτελεί την αφορμή για ένα αφιέρωμα στη γυναίκα του χωριού μας.
Γι’ αυτό επιλέξαμε να αναρτήσουμε κάποιες όμορφες παλιές φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται  γυναίκες του Βαλτινού.

Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όμορφα πορτραίτα γυναικών από το Βαλτινό της δεκαετίας του ΄60, που επιχρωματίστηκαν και αναδείχθηκαν σε μια άλλη εικαστική άποψη..
Κομψές, νέες, όμορφες γυναίκες, στήθηκαν μπροστά στο φακό, με μια αίσθηση φινέτσας και αρχοντιάς, απαθανατίζοντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους και την αίγλη μιας παλιάς εποχής.


Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

επικοινωνιστε μαζι μας