Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια

Από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.
Σάββατο 2 Αυγούστου 1969

Χθες την πρωίαν αυτοκινητάμαξα θα συνέθλιβε παιδάκι 22 μηνών.
Εστάθμευσε την στιγμή που το είχεν αγγίξει μόλις.
Με νεανικό, άφθονο, αίμα θα εβάφωντο παρ ολίγο οι σιδηροτροχιές εγγύς της γέφυρας Φλαμουλίου, της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας – Βόλου. Το ότι όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνον εις την ψυχραιμίαν και διορατικότητα που επέδειξε ο μηχανοδηγός της πρωινής (ώρα 9) αυτοκινηταμάξης Καλαμπάκας – Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Τζωρτζάκης εκ βόλου.


Ας πάρωμεν, όμως, τα γεγονότα με την σειράν:
Περί την 9η π.μ. ο μικρός Νίκος Μαρδάνης, ηλικίας μόλις 22 μηνών (ο πατήρ του Απόστολος διατηρεί κοκορετσάδικο) κάτοικος του παρά τα Σαράγια συνοικισμού ξέφυγε της επιτηρήσεως των ιδικών του και έφθασε εις την σιδηροδρομικήν γραμμήν εγγύς της γέφυρας Φλαμουλίου στο μέσον της οποίας εκάθησε και «αγνάντευε» τα τρένα που έρχονταν σφυρίζοντας. Εκείνη την ώρα 9.05’ εφάνη να έρχεται από τον σταθμό των Τρικάλων η αυτοκινητάμαξα της γραμμής Καλαμπάκας – Φαρσάλων με οδηγό τον κ. Τζωρτζάκη Ο οδηγός αντιληφθείς τον μικρό να ίσταται εις το μέσον της γραμμής, ήρχισε να σφυρίζη, αλλά ο μικρός εξακολουθούσε να παραμένει επί της γραμμής και να χαιρετά το τραίνο που ερχόταν «κατ’ επάνω του». Ευτυχώς όμως γι΄ αυτόν η αυτοκινητάμαξα είχε ελαττώσει την ταχύτητά της κι όταν έφθασε κοντά του τον άγγιξε μόλις με τον προφυλακτήρα της τον έριξε κάτω και σταμάτησε!
Αμέσως τότε κατήλθεν του οχήματος υπάλληλος αυτής, παρέλαβε τον μικρόν και τον παρέδωσε εις τους προστρέξαντας δικούς του, οίτινες τον μετέφερον εις την κλινικήν του κ. Τριγώνη, όπου διεπιστώθη ότι ουδέν έπαθε, εκτός από ελαφρούς μώλωπας.


Ο 45χρονος σήμερα Νίκος Μαρδάνης

επικοινωνιστε μαζι μας