Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Εκδοση νεου βιβλιου «Το κεφαλοβρυσο Τρικαλων»



Κυκλοφόρησε το δίτομο βιβλίο για το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Το βιβλίο που έχει τίτλο: «Κοντά στις ρίζες ­ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» έχει γράψει ο καθηγητής φυσικής αγωγής και γνωστός χοροδιδάσκαλος κ. Θεόδωρος Καλογράνας, ενώ την έκδοση έχει αναλάβει ο Δήμος Φαλώρειας.
Το βιβλίο, το οποίο σχεδιάστηκε από τις εκδόσεις «Γραφικές Τέχνες: Δ. Τσιγάρας», αποτελείται από δύο μεγαλόσχημους πολυτελέστατους τόμους, 860 σελίδων.
Στον πρώτο τόμο καταγράφονται τα διάφορα ιστορικά, κοινωνικά, λαογραφικά και γενεαλογικά στοιχεία του χωριού, ενώ ο δεύτερος τόμος αποτελεί ένα λεύκωμα οικογενειακών φωτογραφιών του χωριού.

Τα ζαρζαβατικα στα θερμοκηπια


Ο Μάϊος έφτασε σιγά σιγά στα τελευταία του και σε λίγο μας αποχαιρετάει. Μαζί με όλα τα άλλα… ήταν και ο μήνας όπου πάρα πολλοί στο Βαλτινό έφτιαξαν θερμοκήπιο, έσπειραν τα ζαρζαβατικά τους, τα πότισαν τα σκάλισαν τα περιποιήθηκαν και ήδη, αρχίζουν να δρέπουν καρπούς. Οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα λαχανικά ωρίμασαν και κατέχουν πλέον την πρώτη θέση στο καθημερινό πιάτο του φαγητού τους. Ντόπια, φρέσκα και αγνά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα και βλαβερές ουσίες, αλλά και χωρίς το άγχος της ακρίβειας και του κόστους στις λαϊκές αγορές.

επικοινωνιστε μαζι μας