Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Τα νήπια Βαλτινού τίμησαν την 3η ηλικίαΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.


Με αφορμή αυτή την επέτειο, οι γιαγιάδες και οι παππούδες των νηπίων του 1/Θέσιου Νηπιαγωγείου Βαλτινού αποδέχτηκαν την πρόσκλησή των Νηπιαγωγών, Ανδρομάχης Ταραμπέκη και Χαρίκλειας Κουτσιβέτα και γιόρτασαν έτσι, μαζί, την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, στο σχολείο τους.


Με κεντρικό σύνθημα …Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ΄ρθεις… οι γιαγιάδες και οι παππούδες των μαθητών παραβρέθηκαν στη γιορτή, γύρισαν το χρόνο πίσω, ξανάγιναν παιδιά, ζωγράφισαν, έπαιξαν και τραγούδησαν με τα εγγόνια τους. Τα εγγονάκια με τη σειρά τους, προσέφεραν στις γιαγιάδες και στους παππούδες από ένα δωράκι, φτιαγμένο από τα χεράκια τους, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη και τον σεβασμό τους.

επικοινωνιστε μαζι μας