Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Απόβραδο με απόβροχο στο Βαλτινό

 

Βαλτινό, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ’ την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την μαγευτική φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...

Η συγχωριανή μας, Χριστίνα - Μαρία Βότσιου με την φωτογραφική μηχανή του κινητού της, κατέγραψε και φανερώνει στα έκπληκτα μάτια μας, τον μυστηριώδη ονειρικό κόσμο του απόβροχου κι απόβραδου της χθεσινής ημέρας στο Βαλτινό!

Την ώρα που πέφτει η νύχτα στο χωριό μετά από βροχή, με τους φανταστικούς χρωματισμούς, την ώρα που τα φωτεινά αστρικά κύματα κινούνται σε τυχαίες κατευθύνσεις και λούζουν τα πάντα με το κοσμικό τους χρώμα, την ώρα που η αστερόσκονη αρχίζει να ψιχαλίζει κάθε δρομίσκο του χωριού και να μοιράζει έναν συνδυασμό χρωμάτων αντάξιο του βόρειου και νότιου σέλας, την ώρα που το χρυσό του ήλιου και το ασημί του φεγγαριού, τα πράσινα της φύσης, το κόκκινο της διέγερσης, τα κίτρινα της εξουσίας, το πορτοκαλί της ελπίδας κορυφώνονται, η Χριστίνα - Μαρία Βότσιου απαθανατίζει το χρωματικό πανηγύρι και μας καληνυχτίζει, λίγο πριν επισκιάσει τον τόπο το μαύρο ταβάνι του ουρανού!




επικοινωνιστε μαζι μας