Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε την κυκλοφορία το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων




Τα Τρίκαλα γίνονται το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις αστικές μεταφορές, καθώς είναι από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο που χρησιμοποιούν σε πραγματικές οχήματα λεωφορεία χωρίς την παρουσία οδηγού.

Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε αυτή τη βδομάδα το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό άρχισε την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων, όπως θα κάνει κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.


Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

επικοινωνιστε μαζι μας