Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ «ΑΘΑΜΑΣ», του Σωτήρη Τόγελου



Μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση πολυτελείας, με τίτλο, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ «ΑΘΑΜΑΣ», του γνωστού συντοπίτη μας Σωτήρη Τόγελου, κυκλοφόρησε από τις Γραφικές τέχνες: «Δημήτρη Τσιγάρα».
Η συλλεκτική κασετίνα «ΑΘΑΜΑΣ» του Σωτήρη Τόγελου περιλαμβάνει έναν λαογραφικό μουσικό πλούτο της περιοχής μας και αποτελεί μια παρακαταθήκη, έναν θεματοφύλακα της τοπικής δημοτικής παράδοσης.


125 παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και άλλα 25 οργανικά με σόλο λαούτο είναι το σύνολο μιας πολύχρονης δουλειάς χωρισμένη σε εννιά ενότητες, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την αισθητική διαύγεια της παραδοσιακής μουσικής.
Παράλληλα, το έργο συνοδεύεται από ένα ένθετο βιβλίο στο οποίο υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών, κατά ενότητα.
Τα τραγούδια της συλλεκτικής κασετίνας «ΑΘΑΜΑΣ» είναι παιγμένα με παραδοσιακά μουσικά όργανα, από σπουδαίους οργανοπαίχτες και όλα τραγουδισμένα από τη φωνή του Σωτήρη Τόγελου. Τα περισσότερα είναι ανέκδοτα, μη δισκογραφημένα και αποτελούν έτσι, αυθεντικές, γνήσιες, πρώτες εκτελέσεις.


Ο Σωτήρης Τόγελος γεννήθηκε στο Γαρδίκι Τρικάλων. Τέλειωσε τη μέση εκπαίδευση στα Τρίκαλα και σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύτηκε ως Ωτορινολαρυγγολόγος στο ίδιο πανεπιστήμιο και στη Γερμανία.
Λάτρεψε την παραδοσιακή μουσική, η οποία υπήρξε ανέκαθεν η γνησιότερη έκφραση των συναισθημάτων του ανθρώπου, και κατέγραψε, συνέλλεξε και ερμήνευσε εκατοντάδες δημοτικά τραγούδια.
Κατά το παρελθόν έχει εκδώσει διάφορα βιβλία, δίσκους, κασέτες, και C.D. για την δημοτική, παραδοσιακή μουσική.

επικοινωνιστε μαζι μας