Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φθηνότερο ρεύμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών


Τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις αλλά και τη διαδικασία προκειμένου να ενταχθεί ένας καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στην κατηγορία των Ευάλωτων Πελατών, ορίζει σχετική υπουργική απόφαση. Στην κατηγορία εντάσσονται απευθείας όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ενώ περιθώριο έως στις 15 Ιουλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις για πρώτη εφαρμογή. 
Οι αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών, στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από την 1η Οκτωβρίου έως τη 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους για ένταξη που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτους.
Για την πρώτη εφαρμογή οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 15.07.2013, ενώ πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, εντάσσονται αυτόματα στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών χωρίς να απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως εκ μέρους τους.
Αναλυτικά, οι κατηγορίες, τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης στο μητρώο των Ευάλωτων Πελατών σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, είναι:
—Έννοια Ευάλωτων Πελατών
1. Ως Ευάλωτοι Πελάτες εννοούνται οι Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας, κατά την έννοια της περίπτωσης (ιζ) της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4001/2011 (εφεξής καλούμενοι «Πελάτες»), και αποκλειστικά σε σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας τους, εφ’ όσον εντάσσονται σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες και εφ’ όσον η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για την αντίστοιχη κατηγορία.

επικοινωνιστε μαζι μας