Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων


Παραδόθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στο κοινό το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων στην Καλαμπάκα, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική παρουσίαση και εικονική ξενάγηση των Ιερών Βράχων.
Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στις 8 το βράδυ, καθώς το όλο έργο εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση των Μετεώρων αλλά και του χρόνου παραμονής των τουριστών στην περιοχή, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.


Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αποτυπώνοντας, ψηφιοποιώντας, τεκμηριώνοντας και προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τον πλούτο των Μετεώρων.
Μέσα από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων, με στέγη στο Μουσείο Καλαμπάκας, δίνεται μία καθολική παρουσίαση και περιήγηση στα Μετέωρα, καθώς και μία “ολοκληρωμένη ξενάγηση” στον ευρύτερο χώρο, την γεωμορφολογική ιδιομορφία και το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής.


Να σημειωθεί ότι το ψηφιακό έργο παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης, οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να κατανοήσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων.

επικοινωνιστε μαζι μας